27 Mayıs 2017 Cumartesi

GENEL MÜDÜR COŞKUN: “SU YOKSA HAYAT YOK”




MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Rıfat Emin Uygur ve Manisa Birlik Başkanı Mehmet Emin Pala tarafından Radyo Hiraş’ta yayınlanan ‘Manisa’da Yaşam’ programının konuğu oldu. Coşkun, MASKİ’nin yatırımlarını paylaşmasının yanı sıra kartlı su sayacı kullanmanın avantajlarından da bahsetti.
 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Rıfat Emin Uygur ve Mehmet Emin Pala’nın Radyo Hiraş’ta yayınlanan ‘Manisa’da Yaşam’ programına katılarak MASKİ’nin hizmet ve yatırımlarını paylaştı. 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Coşkun, son günlerde yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulmasını temenni etti. Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde 17 ilçeye eşit hizmet götürdüklerini belirterek Başkan Ergün’e proje süreçlerinde verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, bugün bin 679 personeli ile Demirci’nin en uzak mahallesine kadar hizmet ulaştırdığını ifade eden Coşkun, 1 milyon 400 bin nüfusa hizmet ettiklerinin altını çizdi. Coşkun, Manisa için 2017 ve 2018 yılları için 600 milyonun üzerinde bir yatırım bütçesi ayırdıklarını da sözlerine ekledi. 
 

Kartlı Su Sayacı ile yüzde 10 ucuz su

Sadece bugünü değil geleceği de kapsayan önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, kartlı su sayacının önemine de değinen Genel Müdür Coşkun, Türkiye’de bu uygulamada öncü idarelerden biri olduklarını söyledi. Coşkun, “Kartlı su sayacında suyu harcadığımız kadar ödüyoruz. Aynı zamanda kayıp kaçakların önüne de geçiyoruz. Sayaçlarda bulunan filtre sayesinde ev içi şebekeye girecek olan yabancı maddelerde engellenmiş oluyor. Ödeme ve dolum noktalarını da kısa süre içerisinde 300’e çıkartarak, işlemleri kolaylaştıracağız. Musluklardan akan suyun değerini biliyor, buna göre çalışıyoruz” dedi.
 

Musluk suyunu Manisalılar gönül rahatlığı ile tüketebilir

MASKİ’de göreve başlamadan önce de musluk suyu tükettiğini ifade eden Genel Müdür Coşkun, Manisalıların musluk suyunu gönül rahatlığı ile içebileceklerini belirtti. Yapılan analizlerle suların sürekli olarak tarafsız kurumlar tarafından takip edildiğini de sözlerine ekleyen Coşkun, dışarıdan kapalı su almaya gerek olmadığını vurguladı.