30 Mayıs 2017 Salı

Kent Müzesi’ne 11 Günde Bin Kişilik Ziyaret


Turgutlu Belediyesi Kent Müzesi, açıldığı gün olan 19 Mayıs 2017 tarihinden itibaren 1.000 ziyaretçi sayısına ulaştı. Turgutlu Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Haktan Varhan, Kent Müzesi’nin bininci ziyaretçisi olurken, hayranlıkla gezdiği müzeden dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür etti.

Turgutlu’nun tanıtımı açısından kültürel bir mirasa sahip olan Kent Müzesi, kapılarını açtığı 19 Mayıs 2017 tarihinden itibaren ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Kısa bir zaman diliminde bininci (1.000) ziyaretçisini ağırlayan Kent Müzesi’nin bininci şanslı ziyaretçisi ise Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Haktan Varhan oldu. Müze sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sürpriz bir hediye ile ödüllendiren Varhan, sevincini arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Varhan, “Müzenin açılmasını merakla bekliyorduk. Bizim için burası büyülü bir dünya adeta. Geçmişten, tarihimizden gelen eserlerin bir arada olduğu Kent Müzesi’ni şehrimize kazandırmasından dolayı Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğretmenlerimizi Tebrik Ediyorum”
Özellikle öğrenci gruplarının Kent Müzesi’ne yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, “Bu kadar kısa zamanda böylesine büyük bir ilgi olması bizleri son derece mutlu etti. Yaklaşık 11-12 günlük bir zaman diliminde 1000.ci ziyaretçimizi ağırladık. İnşallah beşbinleri, onbinleri belki de yüzbinleri ağılayacağız. Hem bireysel hem de gurup olarak gerçekleştirilen ziyaretler arasında özellikle öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimize müzede refakat ediyor olmaları onların eğitimde farklılığı ortaya koyduğunun göstergesi olmaktadır. Kapılarımız gerek hemşerilerimize gerekse misafirlerimize açıktır” dedi. Turgutlu Kent Müzesi hafta içi hergün saat 9:00 ile 16:30 arasında hafta sonu ise saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.