18 Mayıs 2017 Perşembe

Başkan Ergün, “Bu toprakların nasıl kazanıldığını en iyi şekilde anlatmalıyız”


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan kurtuluş meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin, şanlı Türk tarihinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Ergün, geleceğin teminatı olan gençlere bu toprakların ne şekilde kazanıldığının en iyi şekilde anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Emperyalist güçler tarafından işgal altında olan Türkiye, bu hain odakların bölme hayali kurduğu bir ortamda Samsun’dan bir güneş doğmuştu. İstanbul hükümetinden gizli olarak Samsun’a giden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’da halkı bir araya getirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş destanının yazıldığı meşaleyi yakmıştır. Büyük önder, Samsun’a çıktıktan silah arkadaşlarıyla birlikte bugünkü Türkiye'nin temellerinin atıldığı, ulusal egemenliğin ve tam bağımsızlığın en büyük adımlarının atıldığı önemli bir bildiri olan Amasya Genelgesi’ni yayınlamıştır.”


Bir milleti ayağa kaldırdı”
Türkiye’nin tarihinin birçok bölümünde iç ve dış mihraklar tarafından tehdit altında kaldığını hatırlatan Başkan Ergün, “Cenab-ı Allah bu topraklara Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kurtarıcı göndermiştir. Yıkılmış, parçalanmış ve işgal altında olan bir milleti ayağa kaldırmış, esaret altındaki halkın özgürlüğü için savaşmasına öncülük etmiştir. Bugün bu büyük liderin değerli validelerine dil uzatma alçaklığını gösterenleri, yakın tarihini yok sayma cüretine kalkışanları, Atatürk’ün izlerini silme gafletine düşenleri tarih asla affetmeyecektir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bu toprakların nasıl kazanıldığını anlatmak, hepimizin üzerine düşen en büyük görevdir” dedi.


Ne mutlu Türküm diyene”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca askeri bir deha olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Cumhuriyetin kurulmasından sonra bu büyük liderin ortaya koyduğu inkılaplar, hayata geçirdiği yenilikler ve devrimler, milletin ilerlemesine ve hatta çağ atlamasına vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle bu büyük dehanın çocukları olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hepimizin çok çalışması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu topraklar için canlarını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene.”