30 Mayıs 2017 Salı

Kardeşlik Mesafeleri Yendi


Ağrı Patnos'ta öğretmenlik yapan Demircili Süleyman Çelik'in talebiyle, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde başlatılan kitap kampanyası çığ gibi büyüdü. Demirci halkı 15 gün içinde, 810 kilogram ağırlığında 31 koli kitap ve kırtasiye malzemesini Ağrılı öğrencilere ulaştırdı. Demircililerin duyarlılığı, mesafelerin kardeşliğin yanında ne kadar önemsiz olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'nin farklı noktalarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ağrı'nın Patnos ilçesi Taşkın Köyü'nde yaşayan öğrencilere benzersiz bir yardım yaptı. Köyde öğretmenlik yapan Demircili Süleyman Çelik'in yardım talebine duyarsız kalmayan Başkan Cengiz Ergün, kitap kampanyasına öncülük etti. Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan'ın da çabalarıyla Demirci halkından 15 gün içinde 31 koli yardım toplandı. Boyama kitapları, okuma kitapları, ansiklopediler, deneme testleri ve kırtasiye malzemelerinden oluşan 810 kilogram ağırlığındaki yardım malzemeleri, köyün ilkokulunda kurulacak kütüphanede kullanılmak üzere yola çıktı.

Duyarsız kalamazdık”
Kampanyanın kendilerine tarifsiz bir mutluluk yaşattığını belirten Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, “Böyle bir talebe duyarsız kalamazdık. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ'deki arkadaşlarımızın çabalarıyla kampanya büyüdü. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, duyarlı hemşehrilerimize, PTT çalışanlarına, kampanyanın başından sonuna dek fedakarca çalışan personelimize teşekkür ederiz. Bu tür projelerde olmaya devam edeceğiz. Aydınlanmak isteyen herkese ulaşmak bizim görevimiz” diye konuştu.