29 Mayıs 2017 Pazartesi

PELİTALAN DERESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI


MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Pelitalan Mahallesi’nden geçen derede 2. etap temizlik çalışmalarına başladı. MASKİ, araç filosuna kattığı 180 derece hareket etme özelliğine sahip 2 adet paletli ekskavatör mini kepçe ile temizlik çalışmalarına hız kazandırdı.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, tarım arazilerini koruma altına almak için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Yunusemre ilçesinin Pelitalan Mahallesi’nde 1. etap olarak 600 metrelik dere temizliğinin ardından 2. etap bin 700 metrelik dere temizliğine başladı. MASKİ, araç filosuna yeni kazandırdığı 180 derece hareket etme özelliğine sahip 2 adet paletli ekskavatör mini kepçe ile tarım arazileri ve mezarlık yolu üzerinde bulunan derede temizlik çalışmasına hız kesmeden devam ediyor.

Tarım arazilerimiz çok zarar görüyordu”
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren Pelitalan Mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Bilgili, “Tarım arazilerimiz, derenin bu durumundan dolayı çok zarar görüyordu. Şükürler olsun ki MASKİ gelerek deremizi temizlemeye başladı. Çok memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a teşekkür ederim” dedi.

MASKİ’ye teşekkür ederiz”
Pelitalan Mahalle sakinlerinden Ali Şen, 50 senedir derenin ve yolların durumunun çok kötü olduğunu belirtti. Şen, “Deremiz ve dere çevresindeki yollarımız harap ve viran bir şekildeydi. Şu an bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyemize ve MASKİ’ye minnettarız. Deremizi ve yollarımızı bu şekilde yapıp halkımıza daha huzurlu ve refah içinde yaşama imkanı sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

Toprak kaymalarının da önüne geçiliyor
Yunusemre’nin Pelitalan Mahalle Muhtarı Arif Şenocak, dere etrafında toprak kaymalarının bu çalışma sayesinde önüne geçildiğini belirtti. Şenocak, “Şu an MASKİ’nin dere temizlik çalışmasında 2. etabımız başladı. Mahallemizde bulunan tarım arazilerinin önünden geçen dere yatağı tıkanık durumdaydı. Yağışlı havalarda meydana gelen su taşkınlarında tarım arazileri çok zarar görüyordu. Toprak kaymaları da oluyordu. MASKİ’ye talebimizi ilettik. MASKİ de ekip ve ekipmanlarını göndererek çalışmalara başladı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a ve tüm çalışanlarına teşekkür ederim. Çalışmalardan çok memnunuz. Bize her konuda yardımcı oluyorlar” dedi.