29 Haziran 2017 Perşembe

Afrika Sıcaklarına Dikkat


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Cuma gününden itibaren yurt genelinde etkili olacağı tahmin edilen sıcak hava dalgasının, sıcaklık değerlerini 6 ila 10 derece arttıracağı açıklandı. Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yüksek sıcaklıkların yaklaşık bir hafta süreceği tahmin ediliyor. Uzmanlar son yılların en sıcak havaları için uyarılarda bulundu. Bu uyarıları dinlemeden dışarı çıkmayın…

Yurt genelinde Kuzey Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası bekleniyor. Ramazan ayı boyunca mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları şu günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan son analiz ve tahminlere göre Cuma gününden itibaren yurdumuz, mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek.

“10.00-16.00 arası dışarı çıkmayın”

Manisa'da da sıcaklığın 44-45 derecelere ulaşacağı tahmin ediliyor. Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı tüm vatandaşların önlem alması önemli. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, sıcaklıklarla gelebilecek olan sorunlardan korunma yöntemlerini anlattı. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan Akbaş, “Üç dört gün sürecek ve yarın başlayacak olan sıcaklıklar Manisa'da da en üst seviyede hissedilecek. Özellikle Saat 10 ve 16 arasında vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Başta kronik hastalıkları olanlar, hamileler, yaşlılar, şeker, tansiyon ve kalp hastaları ve çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mümkün olduğunca güneşin dik olarak geldiği saatlerde dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Dışarı çıkmaları durumunda da güneş gözlüğü, şapka gibi ekipmanları yanlarında bulundurmalarını tavsiye ediyoruz. Denize, havuza girmekten de bu saatte kaçınsınlar” diye konuştu.