14 Haziran 2017 Çarşamba

“Bu Proje Hizmet Binasından İbaret Değil”


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Haziran ayı meclis toplantısında Eski Garaj yerine yapılacak olan ve kamuoyunda kimi kesimler tarafından polemik konusu olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Ergün, projenin sadece Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasından ibaret olmadığının altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Başkan Ergün, kentte heyecan uyandıran ancak kimi kesimler tarafından polemik konusu yapılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Eski Garajın bulunduğu alana yapılacak olan projenin sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasından ibaret olmadığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Eski Garaj Yeni Proje adıyla bilinen projemizin 150 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Projemizde yerin altında yaklaşık 2 bin araçlık otopark bulunuyor. Üzerinde bin tezgâhlık pazar yeri ve meydan olacak. Ayrıca kültürel etkinliklerin yapılabileceği salonlar, müze, kütüphane, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ve kent vitrinin yer aldığı birçok alan bulunuyor” dedi.

Şu An İhale İptal Edildi”
Mevcut projenin ihalesinin 28 firmanın katılımıyla yapıldığını belirten Başkan Ergün, “411 milyon TL yaklaşık bedel üzerinden bu proje ihaleye çıkarıldı. İhalede sınır değer altında kalan firmalar var. Bu firmaların Kamu İhale Kurumuna yapmış olduğu itirazlar var. Bunlar her ihale de yaşadığımız olaylar. Kamu İhale Kurumu da rekabeti önleyici gördüğü için ihaleyi iptal etti. Bunlar hep yaşadığımız süreçler. Bu işi alacak olan firmada tahmin ediyorum sürecin takipçisi olacaktır. Tabi ki biz tekrar ihaleyi çıkma noktasında olacağız” dedi.