14 Haziran 2017 Çarşamba

“Soma’ya doğalgaz çalışmasının siyasi olduğunu düşünüyorum”


MANİSA Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilçede yoğun bir şekilde sürdürdüğü Bölgesel Isıtma Sistemleri ile ilgili yeni ihale çalışması da gündeme geldi. Soma’da doğalgaz getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğü şeklinde duyum aldıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Isıtma sisteminin olduğu, bu kadar yatırımın yapıldığı bir ortamda, doğalgaz için yolların yeniden kazılacak olması, kamu parasını sokağa atmak anlamına gelir. Sonuçta işin biraz siyasi düşünüldüğünü sanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri yatırımlarının üçüncü etap ihalesiyle ilgili Encümene yetki verilmesi konusu gündeme geldi. Soma Bölgesel Isıtma yatırımlarının 50 milyon lirayı geçtiğini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yeni ihale süreciyle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve ihale tarihi 30 Haziran olarak belirlendi. Soma'mızın hem altını hem üstünü baştan aşağı yeniliyoruz” dedi.

Doğalgaz kamu parasını sokağa atma anlamına gelir”
Soma'ya doğalgaz getirilmesi ile ilgili bazı konuların gündemde olduğunu ve bununla ilgili bazı duyumlar geldiğini de aktaran Başkan Ergün, “Isıtma sisteminin olduğu, bu kadar yatırımın yapıldığı bir ortamda, doğalgaz için yolların yeniden kazılacak olması, kamu parasını sokağa atmak anlamına gelir. Sonuçta işin biraz siyasi düşünüldüğünü sanıyorum. Yeni yatırımla bu yılın sonunda 15 bin abone hedefliyoruz. Bu kadar yapılmış bir yatırımın ardından bütün sokaklar bir daha mı kazılacak? Bunun siyasi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ergene, “Birbirine rakip olmaz”
Başkan Ergün’ün açıklamalarının ardından söz alan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, “Sadece ısıtma amaçlı değil, termik santral kazanlarının ilk yakılması için doğalgaz kullanılsın istiyoruz. Soma Termik Santral'de pilot yakıt olarak kullanılmak üzere doğalgaz talebi var. Doğalgazla Bölgesel Isıtmanın birbirine rakip olamayacağını düşünüyorum” dedi. Konuşmaların ardından madde, oybirliğiyle kabul edildi.