14 Haziran 2017 Çarşamba

Bu Bankada Para Değil Kardeşlik Geçiyor


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gıda Bankası ile dört yıldır binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşın sofrasına bereket katıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç vatandaşlar için imkanlarını seferber etmeye devam ediyor. Bu amaçla 30 Nisan 2013’te kurulan Gıda Bankası, her geçen yılda daha fazla kişiye ulaştı. Kurulduğu yıl 2 bin 932 kişinin düzenli olarak alışveriş yaptığı Gıda Bankası, 2016 yılında tüm ilçelere yayılarak 4 bin 460 vatandaşa erişti. Aynı yıl Ramazan ayında 8 bin 323 erzak paketi, ihtiyaç sahibi evlere ulaştırıldı. 2017 yılı Haziran ayı itibariyle ise Gıda Bankası’ndan düzenli olarak alışveriş yapanların sayısı, 6 bin 246 kişiye ulaştı.

Para Geçmiyor
Gıda bankalarında 15’i kuru gıda, 10’u mandıra ve 13’ü temizlik ürünü olmak üzere 38 kalem ürün bulunuyor. Vatandaşlara verilen karta her ayın ilk günü 45 kredilik bakiye yükleniyor. Bu kartla vatandaşlar kendilerine en yakın Gıda Bankası’ndan ihtiyacı olan ürünleri satın alabiliyor. Kartın bakiyesi her ayın ilk günü yeniden dolu hale getiriliyor. Vatandaşların rencide edilmeden yardımlardan faydalanması için oluşturulan bu sistem, ihtiyaç sürdükçe tekrarlanıyor.

Nasıl Faydalanılır?
İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinasyon merkezlerine ya da kendilerine en yakın Gıda Bankası’na giderek, burada bulunan başvuru dilekçesini dolduruyor. Talep edilen bazı belgelerle birlikte bu dilekçeyi başvurdukları yere teslim ediyor. Oluşturulan özel bir komisyon başvuruyu incelemeye alıyor. Yardımların doğru ve gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere ulaşması amacıyla bu çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Olumlu sonuçlanan başvurular, başvuru sahibine en kısa sürede bildiriliyor.

Zor günler birlikle aşılır”
Hz. Muhammed’in, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlatarak yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gerek 17 ilçeye yayılan Gıda Bankası gerekse aşevlerimiz aracılığıyla ihtiyacı olan ya da yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlarımızın sofralarına bizler ulaşıyoruz. Üç yıldır sürdürülen bu hizmetle binlerce vatandaşımızın yanında olabilmenin huzurunu yaşıyoruz. Bizler bir ve beraber olacağız. Yardımlaşarak, kardeşliğimizi pekiştirerek zor günlerimizi her zaman aşabiliriz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanındayız” dedi.