14 Haziran 2017 Çarşamba

Başkan Ergün Meclis Üyeleriyle İftarda Bir Araya Geldi


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ardından, Belediye Başkanları ve meclis üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine katılım gösteren herkese teşekkür eden Başkan Ergün, il genelinde yapılan bütün hizmetlerde meclis üyelerinin büyük katkısının olduğunu dile getirerek, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı Meclis toplantısının ardından meclis üyelerine iftar yemeği verdi. Zone Lounge’da gerçekleştirilen iftar yemeğine, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nde görevli Daire Başkanları, Başkan Danışmanları ile Şube Müdürleri katıldı. Okunan duaların ardından oruçlar açılırken, eller hep birlikte semaya açılarak dualar edildi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, iftar yemeğine katılım gösteren tüm konuklara teşekkür ederek, tutulan oruçların Allah katında kabul olması temennisinde bulundu. Başkan Ergün, “Ramazan ayı içerisindeyiz. Birlik beraberliğin pekiştiği bu mübarek Ramazan akşamında Büyükşehir Belediye Meclisimizi gerçekleştirdik. Alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabi ki Ramazan ayı kardeşlik ayı. Allah nasip ederse bir hafta sonra Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. 13-14 gün sonra da bayramı kutlayacağız. Rabbim o geceyi bizlere göstermeyi nasip etsin” dedi.

Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum
Bütün meclis üyelerinin il genelinde yapılan hizmetlerde büyük katkısı olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Büyükşehir Meclisi’nde aldığımız kararların yüzde 95-97 gibi bir oranında oy birliği ile Manisa’nın yararına yapılan hizmetler için eller kaldırılıyor ve kararlar alınıyor. Bizlerden önce bütün hizmet yapmış değerli Belediye Başkanlarına, meclis üyelerine kim bir çivi çakmaya vesile olduysa hepsinden Allah razı olsun. Sizlere de özellikle bu noktada bütün Manisalılar adına bir teşekkür etmek istiyorum. Tek bir gaye var o da hizmet etmek. Bu vesile ile bir aradayız. O açıdan bütün değerli dostlara, değerli başkanlarıma, değerli meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayrım gözetmeden hizmet yapılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım gözetmeden hizmet yaptıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Manisa’da şu anda 17 ilçede hiçbir şekilde ayrım gözetmeden her ne kadar küçük sitemler olsa da ayrım gözetmeme anlayışıyla hareket ettiğimizin bilinmesini isterim. Kimi yer de geç başlamıştır veya başlayacaktır. Kimi öncü olmuştur. Kesinlikle bu noktada bu doğrultuda ayrım gözetir bir şekilde hizmetin yapıldığı kanısına kimse kapılmasın. Evet şu anda bitme noktasına gelen hizmetler Ankara güzergahındaki belediyelerde olmuş olabilir. Ama bundan sonraki süreçte de ki bunların projeleri de birer birer ihaleleri yapılıyor, İstanbul güzergahındaki ilçe belediyelerinde de projeler start almaya başladı. O açıdan hem MASKİ Genel Müdürlüğü’müzün hem Büyükşehir Belediyesi her yönüyle sahadayız. Yapılan her hizmette sizlerin de katkısı var, bir kere daha üzerine basarak belirtmek istiyorum” dedi.

İstişare ve paylaşım önceliğimiz
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak istişare ve paylaşmayı öncelikli tuttuklarını belirten Başkan Ergün, “Sahadaki sorunları bilmek ve bize aktarmak değerli başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin başlıca görevleri arasında. İşte bu istişareyi arttırdığımız zaman, ikili ilişkilerimizi siyasete katmadan, ön yargılı olmadan paylaşabiliyorsak her yerde her türlü hizmetin alınacağının bilinmesini istiyorum. Sonuçta bugün varız, yarın yokuz. Allah katında en büyük ibadet halka yapılan hizmetmiş. Hepimiz bu düsturla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Tabi ki takdir vatandaşımız. Günü geldiğinde bunun hesabı da veriliyor, sonucu da alınıyor. Bu sonucu da sandığa yansıtıyor” diye konuştu.

Uzunburun bayramdan sonra açılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlama noktasına geldiği hizmetlerden de bahseden Başkan Ergün, “Son günlerde artık tamamlama noktasına yaklaştığımız, hatta bitti diyebileceğimiz Manisa’nın en önemli yatırımlarından bir tanesi olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesislerinin bayramdan sonra açılışını hedefledik. Günü henüz daha netleşmedi. Ancak artık her sene ulusal televizyonlara reklam olduğumuz 35-40 senelik kanayan yaramız Turgut Özal Çöplüğü artık tamamen şu anda mevcut iyileştirmeleri yapılarak enerji üretir noktaya geldi. Tahmin ediyorum bu ayın sonuna doğru orada enerji üretmeye başlıyoruz. 133 milyon liralık yatırımla Uzunburun Katı Atık Bertaraf tesisini inşallah hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Öğretmenevi kavşağı ve Sümerpark’ı anlattı
Öğretmenevi kavşağından da bahseden Başkan Ergün, “Manisa’nın en önemli can damarlarından bir tanesi. Mevcut sistemdeki sinyalizasyon sistemini ortadan kaldıran bir kavşak düzenlemesi. Tahmin ediyorum süre itibariyle 4 ay içerisinde o kavşağında hizmete girmesi hedeflerimiz arasında. İnşaat çalışmaları başladı. Tabi ilk günler biraz trafik noktasında vatandaşlarımız sıkıntı yaşadılar. Ama hem garajın içerisinden hem de Fuar alanının oradan açmış olduğumuz çıkış noktaları ile herkes gideceği noktayı çok iyi biliyor. Gediz kavşağı ile ilgili de akıllı kavşak sistemini uygulayıp trafiğin hızlı bir şekilde akabilmesini sağladık. Büyük oranda bir iyileşme sağlandı. Bunun yanında Şehzadeler Belediye Başkanımızla ortak projemiz olan Sümerpark projesinde ihale tamamlandı ve inşaat çalışmaları başladı. İnşallah en kısa süre içerisinde Manisa’ya çok güzel bir tesisi Ömer Faruk Çelik Başkanımla beraber sizlerin de katılımıyla güzel bir açılışla Manisalı vatandaşlarımıza kazandırma imkanına kavuşacağız” diye konuştu.

Elektrikli otobüs ve asfalt çalışmalarını anlattı
Sabah ve akşamüstü pik saatlerde servis araç kilitlenmesine sebebiyet veren trafik sıkışıklıklarının yaşandığını belirten Başkan Ergün, “Manisa’nın içerisinde belli güzergahlarda, ana arterlerde elektrikli otobüs uygulaması ile ilgili çalışmalarımız son noktada. Bununla ilgili bütün güzergahlardaki gidiş-gelişler, parklanmalar, otopark yapılabilecek noktalar ve bunun yanında bu caddelerdeki araçların tercihi yol güzergahında kullanılması sebebiyle parklanmaların kalkmasından mevcut birkaç noktada yeni tam otomasyonlu sistemli otoparklar var. Bunların Manisa’da yapılması için hazırlıklar devam ediyor. 2018’in başlarında inşallah elektrikli otobüsleri şehrin içerisinden OSB’ye sabah pik saatlerde ve gün içerisinde şehrin içerisinde dolaşmak suretiyle bu çevreci otobüsleri Manisa’da hizmete sokma noktasındayız. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde yapmış olduğumuz asfalt çalışmaları ile ilgili bilgileri de sizlerle paylaşmıştım. Bu sene de bir iki ay içerisinde Manisa’da 100 milyon liraya yakın yeni asfaltı 17 ilçede belirlenen yol güzergahlarına göre gerçekleştireceğiz. Bunun da müjdesini bir kere daha vermiş olayım” dedi.

Allah bizlere güzel hizmetler yapmayı nasip etsin
Başkan Ergün, “Bu geceler özel geceler. Birlikte olmak gerçekten çok güzel. Rabbim hepimize bundan sonraki süreçte sağlık sıhhat versin, nice Ramazanları bizlere nasip etsin. Hep beraber geride kalan süre içerisinde Büyükşehir Meclisi’nde hep beraber güzel hizmetlere imza atalım. Arkamızdan Allah razı olsun lafını duyabiliyorsak bizim için en büyük mutluluk bu. Bu akşam bütün değerli dostlara, Başkanlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah bizlere güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.