9 Haziran 2017 Cuma

30 YILLIK İÇME SUYU HATTI SIFIRDAN İNŞA EDİLİYOR


MASKİ Genel Müdürlüğü, ’95 Mahalle Projesi’ kapsamında Alaşehir ilçesine bağlı Belenyaka Mahallesi’nde 12 kilometre uzunluğundaki 30 yıllık içme suyu hattını yenileme çalışmasına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, mahallelerin eski hatlarını yeniliyor. Bu kapsamda, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından Alaşehir ilçesine bağlı Belenyaka Mahallesi’nin içme suyu hattı sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Toplamda 12 kilometre uzunluğunda olan içme suyu hattına neşter vuracak olan MASKİ ekipleri, 4 kilometrelik kanalizasyon hattını yenileme çalışmasını noktaladı. 30 yıl önce döşenen ve kullanılamaz duruma gelen içme suyu şebekesinin de yenilenmesi ile mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak.

Çalışmalardan memnun olmamak elde değil”
Belenyaka Mahalle Muhtarı Ahmet Yücel, 30 yıllık içme suyu hattının yenileme işine start veren MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Çalışmalar gerçekten çok güzel oluyor. Hatlarımızda sürekli olarak tıkanıklık yaşanıyordu. Hatlarda yaşanan patlakları da MASKİ ekipleri neredeyse her gün gelip, tamir ediyordu. Kanalizasyon hattımızdaki çalışmalar noktalandı. Hatlarımızın büyüyen mahallemizin durumuna göre çapları da genişletildi. İçme suyu depomuz da sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Çalışmalardan memnun olmamak elde değil. Cengiz Başkanımdan Allah razı olsun” dedi.