14 Haziran 2017 Çarşamba

Büyükşehir’den Asfalta Dev Bütçe; 100 Milyon TL


MANİSA Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önemli bir müjde verdi. Asfalt sezonunun başlamak üzere olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, 5 bin 700 kilometrelik Manisa yol ağının 2 bin 607 kilometresini asfaltladıklarını hatırlatarak, 2017 yılında da asfalta 100 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi meclis üyelerine Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2015 ve 2016 yıllarında hangi ilçede, hangi bölgede ne kadar asfalt çalışmasının detaylarıyla yer aldığı kitapçıklardan dağıtıldı. Söz konusu kitabın içeriği ve asfalt çalışmalarıyla ilgili siyasi söylemlere açıklık getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri tarafından 2015 ve 2016 yılında yapılmış olan asfalt çalışmalarıyla ilgili bir kitapçık hazırladık. Hangi ilçede, hangi yollara ne kadar asfalt yapıldığını detaylı bir şekilde bu kitaptan bulabilirsiniz. Manisa'nın yol ağı 5 bin 700 kilometre. Toplamda 2 bin 607 kilometre asfaltını biz tamamladık. Polemik konusu yapıldığı gibi 260 değil; 2 bin 607 kilometre yapıldığını bildirmek istiyorum. Yani yüzde 45,69 yolun asfaltı tamamlanmış. Tamı tamına 2015 yılında 92 milyon 413 bin, 2016 yılında 83 milyon 280 bin olmak üzere, toplam 175 milyon 734 bin TL iki yılda Manisa Büyükşehir Belediyesinin asfalta harcadığı tutar. Yeni hedefimiz 100 milyon lira daha. İhalesi yapıldı. 20-25 firma asfalt ihalesine girdi. 2017 yılında da 100 milyon TL'ye yakın asfalt çalışması yapılacak. İl Özel İdaresinin yıllık asfalta harcadığı rakam 13 milyon TL idi. Hatırlatmak isterim” diye konuştu.

Fevzi Kıral ve Şehitleri Rahmetle Andı
Asfaltla ilgili açıklamaların ardından gündeme ilişkin konularda da açıklamalar yapan Başkan Ergün, “Mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz şu günlerde ne yazık ki, hepimizi üzen bir takım hadiseleri yaşadık. Şırnak’ın Şenoba Beldesi’nde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterin düşmesi sonucu 13 vatan evladımızı şehit verdik. Elim kazada hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizden biri de Akhisar ilçemize bağlı Beyoba Beldesinden Astsubay Fevzi Kıral’dı. Fevzi Kıral evladımızı da bir kez daha rahmetle anıyor, Manisa’mıza, Akhisar’ımıza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

Depremde can ve mal kaybı olmaması yüreklerimize su serpti”
Ege Denizi’nde meydana gelen 6.2 şiddetindeki depreme de değinen Başkan Ergün, “Dün merkez üssü Ege Denizi olan şiddetli bir deprem yaşadık. 6.2 şiddetinde olduğu belirtilen bu depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması, yüreklerimize su serpti. Bu vesileyle hepimize bir kez daha geçmiş olsun diyor, Cenab-ı Allah’tan her türlü afetten ve beladan bizleri korumasını niyaz ediyorum. Belediye Meclis Üyemiz Faik Şentürk, kritik bir trafik kazası atlattı. Kazada Faik Bey’in eşinin yaralandığını öğrendik. Meclis üyemize geçmiş olsun diyor, yaralan kıymetli eşine de acil şifalar diliyorum. Allah beterinden korusun” ifadelerine yer verdi.

Kadir Gecesi ve Bayram Tebriği
Önümüzdeki hafta ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu belirtilen mübarek Kadir Gecesi’ni idrak edeceklerini de hatırlatan Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu mübarek günler vesilesiyle vatanımızın birliği ve beraberliği için görev başında olan polis ve askerlerimizin Allah yardımcısı olsun diyorum. Cenab-ı Allah vatanımızı hainlerden, terörden, her türlü afet ve beladan korusun. Bu vesileyle Kadir Gecesi’nin ülkemize, milletimize, Manisa’mıza ve tüm İslam alemine huzur getirmesini diliyorum. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olan mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz. İnşallah hep birlikte Ramazan Bayramı’na da ulaşırız. Bu vesileyle şimdiden sizlerin ve değerli Manisalı hemşerilerimizin Ramazan ayını, Kadir Gecelerini ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”