6 Haziran 2017 Salı

ÇÖZMER’DEN 100 BİN BAŞVURUYA YÜZDE 99 GERİ DÖNÜŞ


Manisa Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi, 9 ayda 100 bini aşkın başvuruya yüzde 99 oranında geri dönüş sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Vatandaş memnuniyeti için 7/24 hizmet esasına dayanarak çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çözüm Merkezi ile Manisalıların yanında olmaya devam ediyor. Çağrı merkezine ulaşarak talep, istek ve şikayetlerini ileten vatandaşlardan 9 ayda 100 binin üzerinde çağrı alındı. Bugüne kadar gelen 100 bini aşkın talebe yüzde 99 gibi yüksek bir oranda yanıt verildi. Hem Manisa Büyükşehir Belediyesi hem de MASKİ ile ilgili gelen taleplere verilen yanıtlar sayesinde il genelinde birçok problem hızlı bir şekilde ortadan kaldırıldı. Bir günde ortalama 823 çağrı alan ÇÖZMER, bu çağrıların yüzde 40’ı için kayıt açarken, geri kalan yüzde 60’lik dilim için ise gerekli bilgilendirmeyi yaparak vatandaşa çözüm üretti. Gece gündüz demeden vatandaşın yanında olmayı ilke edinen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisalıları bir dakika olsun yalnız bırakmadı.

Manisalılar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Manisalılara hakkettiği hizmetleri sunmak için yoğun mesai harcadıklarını ifade ederek, “Tüm birimlerimizle, 17 ilçede 1088 mahalleye hizmet veriyoruz. 7 gün 24 saat prensibiyle hareket ederek, her dakika vatandaşlarımızın yanındayız. Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ ile ilgili il genelinden gelen talep, istek ve şikayetler sorumlu birimlere aktarılıyor. Bu sayede, ortaya çıkan sıkıntılara kısa sürede çözüm üretiyoruz. Vatandaşlarımız 444 99 45’i veya 185 çağrı merkezini arayarak kayıt oluşturabiliyorlar. 27 personelimiz ile verdiğimiz hizmet kapsamında 9 ayda 100 bini aşkın başvuru aldık. Önemli nokta ise vatandaşlarımıza yüzde 99 oranında bir geri dönüş sağladık. Bu sayede vatandaşlarımızın hizmet binalarına gelmelerine gerek kalmadan işlemleri hallediliyor. İlimiz için yaptığımız bu önemli hizmette, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğu dışında gelen talepleri de ilgili kurumlara yönlendirerek, Manisalılar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.