1 Haziran 2017 Perşembe

MASKİ, 104 MAHALLEDE TAŞKINLARI ORTADAN KALDIRDI


MASKİ Genel Müdürlüğü, 104 mahallede inşasını gerçekleştirdiği dere ıslah çalışmalarıyla su taşkınlarını önledi. Genel Müdür Coşkun, 17 ilçede hayata geçirilen projelerle kangren olmuş sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa ili genelindeki dere ıslah çalışmalarıyla taşkınlar için önlem almaya devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde, bu güne kadar 104 mahallede dere ıslah çalışması yapıldı. MASKİ ekipleri, ıslah çalışmaları çerçevesinde il genelindeki akarsularda; betonarme U kesit, kutu menfez, istinat duvarı, taş duvar, ıslah sekisi, tersip bendi, su alma yapıları ve rüsubat tutucu taşkın koruma yapıları imalatı gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların tamamıyla, mahallelerde meydana gelen su baskınlarının önlenmesinin yanı sıra, araç ve yol geçişleri de sağlıklı hale getirildi. Ayrıca ıslahı gerçekleştirilen derelerde korkuluk uygulaması da yapılarak, vatandaşların can ve mal güvenliği sağlandı.

İlçelerden örnek çalışmalar
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçe geneline yaydığı çalışmalarıyla taşkınlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların çilesine son verdi. MASKİ; Şehzadeler Nurlupınar, Yunusemre Kuşlubahçe, Alaşehir Delemenler, Ahmetli Dibekdere, Kula Kavacık ve Güvercinlik, Turgutlu Güllüpınar Deresi mevkii, Çepnidere, Kabaçınar ve Hacıisalar ile Sarıgöl Girne Caddesi’ndeki derelerde örnek çalışmalar gerçekleştirerek yılların sorunlarını çözüme kavuşturdu.

Öncelikli amacımız vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak”
İl genelinde yürütülen çalışmalarda öncelikli amaçlarının taşkın riskini ortadan kaldırarak vatandaşların her türlü güvenliğini temin etmek olduğunun altını çizen MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Manisamızın bugünü ve yarınları için çalışan bir kurum olarak hedefimiz, kangren olmuş sorunlara geçici müdahaleler yapmak yerine kalıcı çözümler üretmek. Bu misyonumuzla ilçe ve mahallelerimizde yaşanan sıkıntıları bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Taşkın riski bulunan ve bu konuda sorun yaşanan mahallelerimizde yaptığımız çalışmalarla bu güne kadar 104 mahallemizin dere taşkın sorununu çözüme ulaştırdık. Bu hizmetlerimiz sayesinde hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin ettik, hem de araç geçişlerini rahatlatarak sıkıntıları ortadan kaldırdık. Manisalıların günlük hayatlarını daha güvenli ve kaliteli hale getirmek için aralıksız şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.