19 Mart 2013 Salı

Ahmetli Ülkü Ocaklarından Muhteşem Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü Proğramı


Selam olsun, Çanakkale’de vatanı ve namusu için can veren şehitlere! Selam olsun Çanakkale Gazilerine! Selam olsun selam, yüreği Çanakkale Şehitlerimizin ideali ile atan gençlerimize!


18 Mart 2013

Ahmetli Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü münasebetiyle, gelenekselleşen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi. Ahmetli Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa ilgi yoğundu.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, açılış konuşması yaptı. Program şiirler,destanlar, tiyatro gösterileri ve kahramanlık türküleriyle devam etti. Faaliyet boyunca bir çok konuğun gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir yaptığı açılış konuşmasında “…Çanakkale savaşları Türk milletinin düşmanlarına vatan, bayrak sevgisinin ne demek olduğunu; genci-yaşlısı, kadını-erkeği ile vatan sevgisi etrafında nasıl birleştiğini gösterdiği yüce bir er meydanıdır. Bu büyük savaş ki Mardin’in Derik ilçesinden Yusuf oğlu Mehmet’in, Konya’nın Beyşehir ilçesinden Hasan oğlu Ahmet’in, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden Osman oğlu Şerifin, Edirne’nin Keşan ilçesinden Mustafa oğlu Halil’in, Ahmetli İlçemizden Mehmet oğlu Abdullah’ın, Hasan oğlu İbrahim’in, Hüseyin oğlu Ahmet’in omuz omuza mücadele edip şahadet mertebesine ulaştığı koyun koyuna yattığı ebedi mekandır.” Diyerek konuşmasını sürdürdü.
Çoğunlukla liseli gençlerin görev aldığı proğramın koordinatörlüğünü eski M.H.P İlçe Başkanı Yusuf Furan’ın hazırladığı proğram, zaman zaman izleyicileri duygulandırdı, zaman zamanda gözyaşlarına hakim olamadı. Proğramda dışarıdan hiçbir katılımcının olmadan Ahmetli’nin kendi gençleriyle hazırlanan proğramın bitiminde izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Proğramın akışı şöyleydi: Sunucu Mustafa Özbek, Yusuf Furan “Van’lı Ali” hikayesini anlattı. Ahmetli’nin şehitleri Hasan Yarış ve Hakkı Erdoğan’ın aileleri sahneye alındı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu ve Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir tarafından hediye takdim edildi. Şehidimiz Hakkı Erdoğan’ın kendi ismini taşıyan yeğeni tarafından mektubu okundu. Proğramın akışına göre; Doğan Altıntaş “İstiklâl Marşı” şiirini, “Her Şey Vatan İçin” isimli şiiri de Ufuk Şentürk, “Pusu” isimli şiiri de Bedirhan Cittan, Mustafa Özbek, “Çanakkale” şiirini fon müziği eşliğinde okudular. Yusuf Furan, “Yarbay Hasan Bey” i anlattı. “Vatan Sağolsun” isimli şiiri de İbrahim Çınar okudu. Bu destanın yazılışından yüz yıl sonra bu birlikteliğimizi bozmak isteyenlere “Leke” isimli şiirindeki mükemmel yorumuyla en güzel cevabı da yine Ufuk Şentürk verdi.

 Proğramın son bölümünde “Silahını Vermeyen Şehit” isimli tiyatroda; Şehit Asker Furkan Şentürk, Erler Berk Sağlam, Yusuf Kurt, Doğan Altıntaş, Komutan İbrahim Çınar, Halil Emmi Hasan Taşer, Koreografi ve yönetmen Yusuf Furan’dan oluşan ocak tiyatro ekibi 18 Mart Çanakkale Şehitleri’nin verdiği şuurla usta tiyatroculara taş çıkarttılar. İzleyicileri düşündüren, duygulandıran zaman zaman da göz yaşlarına hakim olamadıkları proğramda görev alan gençlerin yanında görünmeyen arkadaşları da vardı. Ses ve ışık odasındaki teknik ekipte görevli Hamdi Mintaş, Muhammet Kamalı ve Oğuz Genç’in de emeği göz ardı edilemez.

Programa Manisa İl Ocak Başkanı Onur PABUÇÇUOĞLU ve yönetimi, Ahmetli İlçe Müftüsü Emre ÖNAL, Ahmetli İlçe Emniyet Amiri Atakan COŞKUN, Ahmetli İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İLTER, Ahmetli MHP İlçe Başkanı Orhan KARABİNA ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve MHP’li Belediye Meclisi Üyeleri, Turgutlu MHP İlçe Başkanı Şaban Derin, Salihli MHP İlçe Başkanı Erol SAKARYA, Gölmarmara MHP İlçe Başkanı Mücahit TUNAY, MHP’li Urganlı Belediye Başkanı Halil DAŞKAN, MHP’li Gökkaya Belediye Başkan Vekili Zekai BOZTAŞ, Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah CEYLAN, Salihli Ülkü Ocakları Başkanı Musa ŞENTÜRK, Turgutlu Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet DÖNMEZ, Gökkaya MHP Belde Teşkilat Başkanı Veli DOKUZLU,  2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ahmetli MHP Belediye Başkan Adayı Ömer ZENGİN, Türk Eğitim Sen Başkanı ve Ahmetli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Bayram YUSUFLU, Barbaros İlköğretim Okulu Müdürü Kadir KOL, Ahmetli Ülkü Ocağı Teşkilat Mensupları ile çok sayıda bayanın olduğu Ahmetlili vatandaşlar  katıldı.
Ahmetli’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98.Yıldönümü ve Şehitler Günü Proğramını düzenleyen Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir ve Ülkü Ocaklı gençleri kutluyoruz.