25 Mart 2013 Pazartesi

Genel Başkan Bahçeli ve Başkan Ergün Mesir saçtı



 BU yıl 473. kez düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, görkemli saçım töreniyle son buldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mesirleri Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte saçarken; Hafsa Sultan’ı Sanatçı Demet Evgar, Merkez Efendi’yi ise Sanatçı Emre Karayel canlandırdı.
UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin saçım töreni renkli görüntülere sahne oldu. Hükümet Konağı önünde 14.00'de kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin, Celal Ada, Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, Manisa milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri sivil toplum kuruluşları ile konuk yabancı ülkelerin büyükelçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejde ayrıca, temsili Merkez Efendi, Hafta Sultan ve nedimeleri ile Manisa'da yetişip tahta çıkan temsili Osmanlı Padişahları ve Şehzadeleri ile çeşitli ülkelerden gruplar bulundu.
Kortej iki bölüme ayrıldı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte kortejde ilerleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisalıların kendisine gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle kortejden ayrılmak zorunda kaldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile partililerin arasında ikinci bir kortej oluşturan Bahçeli’ye vatandaşlar, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Bazı bölümlerde de, vatandaşlar evlerinin balkonlarından Bahçeli’ye karanfil attı.
Bahçeli ve Ergün vatandaşları selamladı
Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen festivalde, önde mehter takımının marşları eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde ilerleyen korteje, yol kenarında toplanan kalabalık sevgi gösterileri ile eşlik etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün, güzergah boyunca yol kenarlarında toplanan ve evlerinin balkonlarında alkış tutan halkı selamladı. Cumhuriyet Bulvarı güzergahında devam eden kortej Sultan Camisi’ne ulaştı. Sultan Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi heyecanla mesir saçımını bekledi.
Hafsa Sultan’ı Demet Evgar, Merkez Efendi'yi Emre Karayel canlandırdı
Hafsa Sultan'ın temsili Merkez Efendi'ye mesir macununun saçılması için berat vermesinin ardından, protokol üyeleri temsili Hafsa Sultan ile birlikte ilk mesir macunlarını halka saçmaya başladı. Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’yi ‘1 Kadın 1 Erkek’ dizisinin oyuncuları Demet Evgar ve Emre Karayel canlandırdı. Daha sonra Sultan Camii minare ve kubbelerinden çuval çuval mesir macunları halka saçıldı. Macunlar saçılırken binlerce elin şifaya uzanması ortaya ilginç görüntüler çıkardı. Her sene olduğu gibi bu yıl da macunlardan kapmaya çalışan yüzlerce kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Macun kapmak için ağaçlara ve direklere tırmanan, şemsiyeyi ters açan bazı vatandaşlar da ilginç görüntüler sergiledi.