7 Mart 2013 Perşembe

Manisa’da Meclis’e bahar geldi


MANİSA Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı’nda Belediye Meclis üyelerinin masalarına kentin simgesi lale bırakıldı. Meclis üyelerine Mesir Festivali ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesir saçım törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağını söyledi. Yeni büyükşehir kanunu kapsamında köy ve beldelere hizmet yapılabilmesi için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi maddesi ile ilgili de konuşan Başkan Ergün, “Nasıl 57 mahallemizde hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürdüysek, köy ve beldelerimize de aynı şekilde hizmet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Manisa Belediyesi’nin Mart ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şubat ayı boyunca yapılan çalışmalar hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi. Manisa’nın simgesi olan laleleri bu yıl kentin birçok noktasına diktiklerini belirten Başkan Ergün, “Manisa’nın tanıtımı noktasında çok güzel görüntülere inşallah yol açacağız. Emeği geçen başta ilgili Park-Bahçe Müdürlüğü ve tüm çalışanlarına Manisalılar adına ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan Meclis üyelerine, Manisa Belediyesi tarafından yaptırılan 2013 yılı takvim ve ajandaları da hediye edildi. Manisa için önemli bir ay içerisinde olduklarını belirten Başkan Ergün, Meclis üyelerine Mesir Festivali programı ve çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Mesir’e geliyor
Mesir komitesinde yer alan herkese teşekkürlerini sunan Başkan Ergün, “Yaklaşık 1 aydan beri Mesir Festivali Komitesi, çalışmalarını tamamladı. Bu sene 473. yılını inşallah kutlayacağız. 21-24 Mart tarihleri arasında Manisa Mesir Festivali, geçmiş yıllara göre çok daha güzel bir festival olacak. Buna ilaveten 25 Mart Pazartesi günü de, Balkan Göçmenleri’nin organize etmiş olduğu bir Balkan Gecesi yapılacak. Havva Karakaş adlı Balkanların önemli sanatçısı Manisa’da bu etkinlik içerisinde sahne alacak. Yani 5 gün boyunca festivali Manisalılara güzel bir şekilde yaşatacağız. Tabi bizim açımızdan sevindirici bir haber de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Manisa Mesir Festivali’nde inşallah yerini alacaklar. Kendilerini 4 sene sonra Manisa’da en güzel şekilde Mesir Festivali’nde görmek, bizleri mutlu edecek” dedi.
Hizmeti her yere eşit ulaştıracağız
Gündemin maddeleri arasında yer alan köylere ve beldelere hizmet götürülmesi ile ilgili madde üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, hizmetlerin götürülmesi ile ilgili komisyon kurulmasını teklif etti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da nasıl bugüne kadar 57 mahallede hiçbir ayrım gözetmeden, hiçbir şekilde hiçbir mahallemizi ayırmadan hizmetleri imkanlarımız dahilinde her yere götürmeye çalıştıysak, bundan sonra da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Köylere de, beldelere de, ilçelere de ne gerekiyorsa eşit bir şekilde, ayrım gözetmeden her yerin talebini yerine getirmeye çalışacağız. Tabiî ki istemenin sonu yok. Bir verirsiniz üç istenir, üç verirsiniz beş istenir. Sonuçta bu da bir mali portreye dayanan bir olay. Bunların hesabını da tabiî ki netleştireceğiz, bakacağız. Bunu Başkan yapıyor noktasında hissetmeyin kendinizi. Siyasi olarak değil, hizmet olarak bakıyorum. Komisyon kurulmasına da gerek yok. Başkanın da azıcık hatırı oluversin diyelim. Başkanın böyle bir jesti oldu desinler. Bu konuda sizlerin de talebi olursa, bunları da değerlendirmeye hazırız” diye konuştu.