8 Mart 2013 Cuma

Biri koli bandıyla paketledi getirdi, diğeri hediye paketiyle ortak oldu/Orhan KARATAŞ




SİYASET / 2013-03-08 16:09:48

AKP'nin İmralı canisine affın yolunu açacak düzenlemeleri, Figani'nin, "dünyaya iki İbrahim geldi. Biri putları yıktı, diğeri putları dikti" beytini akla getirdi.

AKP'nin 4. Yargı paketinden, İmralı canisinin BDP milletvekilleri üzerinden verdiği mesajının gereklerini yerine getiren düzenlemeler çıktı. Bebek katili, kahpe tuzaklarda ele geçirilen devlet görevlileri ile askere kurşun sıkarken yakalanan teröristleri bir tutarak, "iki tarafında ellerinde tutsaklar var. İki taraf da tutsakları bıraksın" deme cüreti göstermişti. 
Kandil'deki katillerle görüşen BDP milletvekillerinin PKK'nın elindeki devlet görevlilerini serbest bırakmaya hazırlandığını açıklamalarından sonra, hükümetin de KCK tutuklularının serbest kalmasını sağlayacak paketi meclis sevk etmesi, AKP'nin İmralı canisini ile kurduğu ortaklığı bir defa daha gözler önüne serdi. Bu durum bebek katilinin BDP milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin tutanaklarında yer alan, başta kendisinin affı olmak üzere diğer ihanet beyanlarının da AKP ile varılan anlaşmaya bağlı olarak hayata geçirilebileceğini gösterdi.
AKP öncesindeki hükümetler, terörü sıfıra indirirken, İmralı canisi canını kurtarabilmek için Suriye'den başlayan bir kaçış başlatmış, Kenya'da yakalandıktan sonra koli bantlarıyla paketlenerek Türkiye'ye getirilmişti. AKP ise İmralı'yı PKK genel merkezine dönüştürerek ve 30 yıldır silahla elde edemediklerini masa başında teslim etmek için pazarlıklara başlayarak, bebek katiline hayal edemeyeceği bir hediye paketi sundu.

 Orhan KARATAŞ