25 Mart 2013 Pazartesi

Bahçeli Açılışı Yapılan Hizmetleri Gezdi




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Belediyesi’nin 9 hizmetinin toplu açılış töreninin ardından, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile birlikte Atatürk Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bahçeli ilk olarak Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda düzenlenen törene katıldı. Bahçeli, burada Askeri Bando ve Şehzadeler Mehteri’nin konserinin ardından Çanakkale Muharebesinin yansıtıldığı dioramayı gezerek bilgi aldı.
         Manisa Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılışın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açılışı yapılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ile birlikte Atatürk Gençlik Merkezi’ni gezdi. İlk tören Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin, Celal Ada, Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, davetliler ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Manisa Şehzadeler Mehteri, Askeri Bando ile birlikte bir konser verdi. MHP Lideri Bahçeli ve davetliler konseri büyük ilgiyle izledi.
Manisa Çanakkale Savaşı’nda En Çok Şehit Veren İller Arasında
         Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Manisa’nın Çanakkale Muharebesinde 2 bin 174 evladını şehit verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, Anadolu’da en çok şehit veren beşinci il Manisa’ya, böyle bir eserin kazandırmak istediklerini belirterek, “Manisa Belediyesi olarak buna vurgu yapılması gerektiğini düşündük. Gelecek nesillere aktarılacak kıymetli eserler arasında yer alacığına gönülden inandığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu Manisa’ya kazandırdık. Ne mutlu ki bu önemli eserin açılını görmek ve sayın genel başkanımız ile bu gururu paylaşmak bizlere nasip oldu” dedi.
Ülkemiz Zor Günler Geçiriyor
         Başkan Ergün konuşmasında ülkenin zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, “Artık düşmanın hangi kimlikle karşımıza çıkacağı belli olmayan günler yaşıyoruz. Bu zorlukların üstesinden elbette geleceğiz. Elbette Aziz Türk Milleti şanlı tarihinden ve soyundan aldığı güç ve gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni payidar kılacaktır. Bugün bize düşen birliğimizi ve dirliğimizi korumaktır. Sayın genel başkanım bu mutlu ve gururlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız ve katılımlarınızla onurlandırdığınız için sizlere Manisa halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Manisa Emin Ellerde
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın emin ellerde olduğunu belirterek, “Sayın genel başkanım gözünüz arkada kalmasın. Manisa emin ellerde. Türk yurdu, Türkiye’nin sigortası MHP var oldukça bizimde gözümüz arkada değil. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bu anıtın yapımında emeği geçen herkese Manisalılar adına teşekkür ediyorum” dedi.
Projede Emeği Geçenlere Plaket Takdim Edildi
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun yapımında emeği geçen Öğretim Üyesi Kenan Kozak ve proje tasarım ve uygulamasını gerçekleştirilen Rus Devlet Sanatçısı Aleksander Samsonov’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından teşekkür plaketi verildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun içinde bulunan dioramayı gezdi. MHP Lideri Bahçeli, burada Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Savaşı’nı canlandıran gösterisini izledi ve Öğretim Üyesi Kenan Kozak’tan bilgi aldı. Bahçeli diorama içerisinde Çanakkale Muharebesi’ni yansıtan ses ve görsel efektlere hayran kaldı.
Atatürk Gençlik Merkezi’ni İnceledi
            MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler ile Laleli’de hizmete giren Atatürk Gençlik Merkezi’ni inceledi. Burada Saz, piyano, keman, ses stüdyosu ve salsa kurslarının olduğu sınıfları gezen Bahçeli, kursiyerlerin gösterilerini izledi. Kursiyerler ve eğitmenlerle sohbet eden Bahçeli, gösterileri nedeniyle kursiyerlere teşekkür ederken, Manisa Belediyesi’nin önemli bir projeyi hayata geçirdiğinin altını çizdi. Bahçeli, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen kursiyerleri de kırmadı. 








































Kaynak:http://www.manisa.bel.tr/icerik/27/4927/bahceli-acilisi-yapilan-hizmetleri-gezdi.aspx