1 Mart 2013 Cuma

DEHŞET KOALİSYONU


GÜNCEL / 2013-02-28 14:24:51

AKP ile bebek katili arasında kurulan koalisyonun yıkım planları deşifre oluyor  
Türkiye'yi yıkıma götürecek İmralı canisi ile AKP arasındaki paslaşmanın ayrıntıları ortalığa saçılırken, dünyanın tanınmış gazetelerinde de çok çarıpıcı yorumlar yer alıyor. Financial Times, İmralı canisinin PKK'yı "Marksizm, mezhepçilik ve Kürt milliyetçiliğini içeren şiddete başvurmuş bir grup" haline getirdiğini yazdı.

AKP ile bebek katili arasında kurulan koalisyonun yıkım planları ayrıntılarıyla deşifre oluyor. İmralı canisi ile BDP heyeti arısındaki görüşmelerin tutanakları yayınlanırken dünyanın tanınmış gazetelerinde de çok çarpıcı yorumlar yer alıyor. Bebek katili, "Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk. AKP'yi 10 yıldır ayakta tutan benim. Biz AKP'yi çıkartan gücüz. Benimle oynanmayacağını özellikle AKP'ye anlatmalısınız. AKP'lilerle konuşun anlatın. Siz Meclis'tesiniz size çok görev düşüyor." Sözleriyle bir taraftan tehditler, diğer taraftan talimatlar yağdıryor. Financial Times, İmralı canisinin PKK'yı "Marksizm, mezhepçilik ve Kürt milliyetçiliğini içeren şiddete başvurmuş bir grup" haline getirdiğini yazdı.

FİNANCİAL TİMES ANALİZİ
Financial Times, gazetesinin analiz bölümünde ilk sayfasının tümünü kaplayan bir makale yayınlandı. Makale, AKP ile Abdullah Öcalan arasında yürütülen barış görüşmelerini konu alıyor. Daniel Dombey'nin kaleme aldığı makale, "son 14 yılını 13 metrekareden büyük olmayan bir hücrede geçiren bebek katilinin kendini bir anda hayatının en farklı görevlerinden birinde bulduğunu" söylüyor.
"Öcalan, Türkiye'yi baştan sona değiştirebilecek görüşmelerde doğrudan Türkiye hükümetiyle müzakere masasında" diyen makale şöyle devam ediyor: "Abdullah Öcalan bu hafta 20 sayfalık barış için yol haritası mektubunu belli taraflara gönderdi. Buna göre kendisi hükümetin attığı adım ne olursa olsun Mart ayında PKK'nın ateşkes ilan etmesini ve yaz ortasına kadar kuvvetlerini çekmiş olmasını istiyor. PKK, ellerindeki Türk tutsakları serbest bırakıp Türkiye'nin de aynısını yapmasını umacak.

HER ŞEY İKİ KİŞİYE BAĞLI
Makalenin devamında Dombey, " Her şey bu iki kişiye bağlı: Öcalan ve Erdoğan " diyor ve İmralı canisinin PKK'yı " Marksizm, mezhepçilik ve Kürt milliyetçiliğini içeren şiddete başvurmuş bir grup " haline getirdiğini söylüyor.
Dombey, PKK lideri Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmelerin ardında Başbakan Erdoğan'ın siyasi hedeflerinin de olduğuna dikkat çekiyor. Dombey'e göre Erdoğan, Suriye başkanı Esad'ın görevinden ayrılması için çaba sarf etmesinden dolayı bu ülke ve İran'la gerilimin tırmandığı bir dönemde bölgedeki Kürt halkını kendi safına çekmeye çalışıyor.
Financial Times yazarı Dombey bu görüşmelerde Erdoğan'ın kişisel hedeflerinin de olduğunu belirtiyor ve ekliyor: " Ülkenin askeri devrimden kalma anayasasının yeniden yazılması çabaları sürerken Erdoğan'ın basit bir hedefi var: kendisinin doğrudan koltuğuna oturabileceği bir Başkanlık sistemine geçilmesi. Meclis'te bunun için destek yeterli olmadığından Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yeni bir taktik denemeye karar verdi: BDP'le anlaşıp meseleyi referanduma sunmak.

İMRALI CANİSİ İLE GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI
AKP-İmralı koalisyonunun Türkiye Cumhuriyeti'ni biçtiği hazin akıbetin ortalığa saçılan bir başka belgesi de İmralı canisi ile BDP heyeti arısındaki görüşmelerin tutanakları oldu. Tutanaklarda bebek katili "İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı, rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk. AKP'yi 10 yıldır ayakta tutan benim. Biz AKP'yi çıkartan gücüz" diyor. Bebek katili, "benimle oynanmayacağını özellikle AKP'ye anlatmalısınız. AKP'lilerle konuşun anlatın. Siz Meclis'tesiniz size çok görev düşüyor." Sözleriyle bir taraftan tehditler, diğer taraftan talimatlar yağdırıyor.
Bebek katilinin İmralı'da BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'la yaptığı, bir MİT yetkilisinin de hazır bulunduğu görüşmenin tutanakları tehdit ve ihanet düzenlemeleriyle dolu.
KESİN BAŞARI ELDE ETMELİYİZ
Kandil'e BDP'ye ve Avrupa'ya üç nüsha mektup yazdığını söyleyen bebek katili, bu teşebbüsün kesintiye uğramaması gerektiğini belirtip şu tehditleri savuruyor: "Uğrarsa, tırnak kesilirse felaket olur. Türkler de bunu bilmeli; başarısızlık orta ve üst düzey savaş, isyan, kaos hepimizin hayatı söz konusudur. Şimdiye kadar yaşadıklarımız devede kulak kalır. Kesin başarı hedefi ile sonuçlanması lazım. Yeni diyalog sürecine yükleniyorum. Dostlarımızın ve halkımızın eski kalıp mücadeleleri bir kenara atmaları lazım"

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ
Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkma planlarını bir rejim değişikliği olarak anlatan İmralı canisi, AKP'ye ve AKP'lilere de şu sözlerle talimatlar yağdırıyor: "Eski yaşam alışkanlıkları top yekun bırakmak gerekir. Neden, çünkü bu bir rejim değişikliği olacak. Tanzimat, Meşrutiyet, Cumhuriyet, 1950 çok partili hayata geçişten çok daha önemli, bu hepsinden daha derinlikli olacak.

Başarılı olursak, yepyeni bir Cumhuriyete... Radikal demokrasi, tam demokrasi, Anadolu ve Mezopotamya'nın tam demokratikleşmesi, hazırlığım bu yönde. Şimdiye kadar olanlar ısınma hareketi idi. Bütün felsefi ve örgütsel birikimimi bu yönde PKK'yı hazırlamak ve dönüştürmek için kullanıyorum. Bu en köklü adım. Demokratik kurtuluş ve demokratik yaşam süreci. Ben bu deyimi rastgele seçmedim. Zamanında söyledim anlamadılar. Anlamış olsaydılar, Ergenekon olmazdı, AKP bunları diyor, ama çok yüzeysel bakıyor. Benim çok inatçı olduğumu biliyorsunuz.
Ben ilk günden demokratik Cumhuriyeti savundum, onlar beni anlamadılar; " APO'yu bitirdik " dediler. Stratejik hatalar yaptılar. Ergenekon'u saptılar umarım bu sefer böyle olmaz. Onun için benimle oynanmayacağını özellikle AKP'ye anlatmalısınız. AKP'lilerle konuşun anlatın. Siz Meclis'tesiniz size çok görev düşüyor. Anlamlı bir uzlaşmaya gidilseydi (Ecevit döneminde) ne Ergenekon ne AKP olmazdı."

METİNER KENDİNİ SATMIŞ
AKP'li Mehmet Metiner için; "APO sıkıştı diyor. Propaganda ile oyunu karıştırıyor. Kendisini düzene satmış, kendisini rezil etmiş, AKP'yi 10 yıldır ayakta tutan benim. Derhal bu söylemi terk etmesi lazım. Biz AKP'yi çıkartan gücüz." Diyen bebek katili, AKP'nin rolü için de şunları söylüyor: "Hükümet kesin vesayetten kurtuldu mu hesaplaşma tam olarak yapıldı mı? Tayyip'in Hükümet mekaniği, Kürt hareketine vurduğu kadar kendisine izin veriliyor, alan açılıyor vesayet kurumu, güç odakları tarafından. Sayın Başbakan zekice bu mekaniği teşhis etmiş ve iyi kullanıyor. Komplonun bir parçası değil. Danışıklı demiyorum, ama Başbakan komplonun parçasıdır demiyor, ama bu yöntemi bir iktidar aracı olarak görüyor. PKK'ya vurarak yerini sağlamlaştırıyor. (Altan Tan'a dönerek) Sayın Altan bilirsin İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı, rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk. Bize bir teşekkür etmedikleri gibi 2. Atatürk rolüne soyunup daha çok üstümüze geldiler, ezmeye çalıştılar. Benim demokratik kriterlerim var bunu anlattık, bir baktık ki AKP hegemonya kurmak istiyor."

AKP'YE DARBEYİ ÖNLEMİŞ
Bebek katili AKP'ye yönelik bir darbe teşebbüsünü kendisinin durduğunu, Cemaatin merkezi ABD olduğunu, sürecin başarısız olması durumunda, "Ben yokum" diyeceğini, BDP ve PKK'nın beni kullanmasına izin vermeyeceğini de iddia etti.


Kaynak:http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27685&haber=dehset-koalisyonu