4 Mart 2013 Pazartesi

Erdoğan Balıkesir’de gazi ile tartıştı


03 Mart 2013 Pazar 20:40


Başbakan Erdoğan Balıkesir’de STK temsilcileriyle bir araya geldi. Yaptığı konuşmada bir gaziyle karşı karşıya geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı açılışların ardından STK temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada çözüm sürecinden bahsederken salonda bulunan bir gazi ile polemik yaşadı.
Erdoğan terör sorununa değindi. ''Ateş düştüğü yeri yakarken kimse kalıcı bir adım atamadı. 10 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Biz ne zaman terör işini çözmeye kalksak önümüze büyük engeller çıktı. Hep karşımıza sabotajlar ve provaksyonlar çıktı, ama geri adım atmadık. Biz bu işe yüreğimizi koyduk ve Allah'ın izniyle de yürüyoruz.'' dedi.
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ: "BU NE DEMEK OLUYOR"
Tam bu sırada gazi olan bir vatandaş Erdoğan'a, "Bebek katiliyle masaya oturuyorsunuz. Bu ne demek oluyor?" deyince Başbakan da tepki gösterdi sözlerine şöyle devam etti.
ERDOĞAN: "BU İŞLER OLMAZSA BARIŞ GELMEZ"
''Bir arkadaş bebek katiliyle masaya oturmak diyor. Bu aynı kafadır. Dünyanın neresine giderseniz gidin istihbarat mensuplarıyla bu tür görüşmeler var. Bu işler olmazsa barış gelmez. Benim istihbarat görevlilerim gidecek, görüşecek tabi. Biz anaların gözyaşı dinecek diyoruz. Başka türlü bunu durduramazsın. Öcalan'ı İmralı'ya ben koymadım. Anasol-M hükümeti yerleştirdi. İsabetli de olmuştur. Bir F tipinde olsa büyük olaylar çıkacaktı. Şu an avukatlarıyla görüştürmüyoruz. Yalan yanlış bilgiler çıkmasın diye. Ama ailesiyle görüşüyor. Buradan bir çıkış olacaksa biz bu yolu deneriz ve bunu ertelemeyiz. Bir çözüm yolu varsa biz bunu sonuna kadar zorlarız.''
GAZİ OLABİLİRSİN AMA..
Erdoğan'ın sözleri üzerine salondan "Ben gaziyim" sesi yükseldi. Ardından Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti. ''Bir defa şu hiç şık değil. Gazi olabilirsin eyvallah bu bir şereftir onunla övün ama gazi olmayı istismar etmeyelim. Ne istiyoruz? Bu toplumda şehitlerimiz, gazilerimiz mağdur olmasın. Bunları görelim bunu istismar etmeyelim. Önüne gelen herkes gazi- şehit derneği kuruyor. Bu istismar edilirse saygı da kaybedilir.'' diyerek tartışmaya son noktayı koydu.