1 Mart 2013 Cuma

Manisa Belediye Başkanı Ergün, Çarşı Mahallesi’nde Sorunları Dinledi


BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Çarşı Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallede ikamet eden vatandaşlarla birlikte esnafın sorunlarını dinledi. Mahallede yapılan hizmetler nedeniyle esnaf ve vatandaşların teşekkürünü alan Başkan Ergün, Bedesten’in restorasyonunun uzaması nedeniyle buradaki çalışmalar uzadı. Restorasyon tamamlanmamasına rağmen biz çalışmalara başladık.
         Mahalle ziyaretlerini Çarşı Mahallesi ile sürdüren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bölgede tamamlanan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Çarşı Mahallesini ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan’da eşlik etti. Başkan Ergün ilk olarak bitpazarı olarak bilinen bölgede vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşların bölgede bulunan boş arsalara çöp atılması ve bazı bölgelerde yaşanan su birikintileri ile ilgili sıkıntıların çözülmesi noktasında ilgili müdürlere talimat vererek sorunların çözülmesini istedi. Daha sonra Bedesten çevresinde bulunan esnaflarla bir araya gelen Başkan Ergün, burada da esnaflarla sohbet ederek sorunları olup olmadığını sordu.
Esnaftan Hizmetlere Teşekkür
         Bedesten çevresinde bulunan esnaflar yapılan kaldırım ve yollar nedeniyle çamurdan kurtulduklarını belirterek Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulunan esnaflar, “Yaptığımız hizmetlerle bölgemiz canlanmaya başladı. Sizlere teşekkür ediyoruz. Bazı ufak sıkıntılarımız var. Bunları da bugün bizleri ziyaret ederek çözeceğinizi söyledik. Sizleri aramızda görmek ve sorunlarımızı dinlemeniz bizleri memnun ediyor” şeklinde konuştular.  
Bedesten Etrafında Bozuk Yol Kalmayacak
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bedesten de devam eden restorasyon işleri nedeniyle, bazı noktalarda işlerin yarım kaldığını hatırlatarak, “Eksik kalan bölgelerde de çalışmalarımız yeni hafta ile birlikte hemen başlıyor. Öncelikle toprak olarak kalan yolun yer döşemeleri ile birlikte kaldırım ve bordür döşemelerine de hemen başlıyoruz. Yeşillendirme ve ışıklandırmalarıyla burayı da güzelleştireceğiz” dedi.
Tarihi Alaca Hamamı Etrafı Açılacak
         Başkan Ergün Çarşı Mahallesi’ni ziyaretinde Tarihi Alaca Hamamı etrafında kamulaştırmaları yapılan alanda da inceleme yaptı. Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil’den bilgi alan Başkan Ergün, “Tarihi hamamın etrafının açılması amacıyla burada kamulaştırma yaparak binaların yıkımını gerçekleştirdik. Hamamın arka kısmında kalan bazı eksi yapıların da yıkılarak hamamın etrafını tamamen açacağız. Daha sonra burada yapacağımız peyzaj düzenlemeleri ve ışıklandırmalarla burası da canlılık kazanacak. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.