13 Mart 2013 Çarşamba

Ülkemizden bir günlük manzaralar!/ Necati Doğru




13 Mart 2013

Bölen harita yenilendi.
ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı sitesinde “Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunu bölerek Irak, Iran, Suriye Kürtleriyle birleştiren yeni bir harita” yayınlandı. 2 gün sitede kalan harita Türk Dışişleri devreye girince kaldırıldı.
* * *
Öcalan serbest bırakılacak.
Kürtleri ve PKK’yı yakından tanıyan gazeteci Cengiz Çandar, “Türkiye en sonunda Öcalan’ı hapisten çıkartacak ve siyasi aktör yapacak” dedi.
* * *
Apo, doktoruna söz verdi.
Seni bakan yapacağım dedi.
* * *
Jandarma, avukat dövdü.
Silivri’de görülmekte olan Ergenekon Davası’nın 277’nci oturumunda mahkeme başkanının emriyle jandarmalar avukatları, “yumruk ve kafa atarak” darp ettiler.
* * *
Böyle sansür görülmedi.
Milliyet Gazetesi, yazarı Hasan Pulur’un “Türkiye için tehlikeli gidiş var” başlıklı eleştiri yazısına sansür koydu, yayınlamadı. 59 yıllık gazeteci Hasan Pulur’a gazetenin tahsis ettiği özel şoförlü arabasını da geri aldılar.
* * *
Polis tokatladı
Barış meleği oldu.
Polisi tokatlayan BDP’li vekil Sebahat Tuncel, 8 rehineyi teslim alacak heyetin üyeleri arasında yerini aldı. Ancak vekilin yurt dışına çıkma yasağı olduğu için heyetten çıkartıldı.
* * *
Çok hıyarlık yaptım dedi.
Açılım sürecini destekleyen aydınlardan tarih profesörü Halil Berktay, Zaman Gazetesi’nde yayınlanan söyleşi de “hayatımda çok hıyarlıklarım oldu” dedi.
* * *
Üniversite hocası perişan.
Üniversitelerde 9 yıldır öğretim görevlisi olarak çalışan 2 üniversite mezunu, 2 yabancı dil bilen, master yapmış, doktorasını bitirmek üzere olan bir öğretim görevlisinin aylık maaşı 2.045 TL..
* * *
Üniversite öğrencisi hapislik.
Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi’nde yemek fiyatlarını protesto eden öğrenciler, güvenlik güçleri tarafından kelepçelenerek yaka paça götürüldüler Son 4 yılda sosyal sorunlarla ilgilenen, tepkisini gösteren 3 bin üniversiteli öğrenciden 700’ü tutuklanarak hapse konuldu.
* * *
Ballı kaymaklı atama.
Dışişleri Bakanı, iktidar partisi AKP’nin Amasya’dan vekil adayı yaptığı fakat seçilemeyen, dil bilmeyen Hacı Mehmet Gani’yi 12 bin dolar aylık maaşla Bern Elçiliği’ne Basın Ataşesi olarak atadı. Hacı Mehmet’in eşi de aynı elçiliğe aylığı 8 bin dolara Din Ataşesi görevine getirildi.
* * *
İthalata bağımlılık yükseldi.
Sanayi kollarında (tüm fabrikalarda) yapılan üretimde ithalata bağımlılık oranı 2012 ocak ayında yüzde 58’ken 2013 Ocak ayında yüzde 62’ye yükseldi.
* * *
Köylüler sebze tabutu taşıdı.
2B mağduru çoğu kadın 300’e yakın Antalya köylüsü, sebze dolu tabutu Defterdarlık kapısına bıraktılar. Ardından AKP il binasına yürüdüler.
* * *
Açılış yapmaya doymuyor.
Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Siirt’te açılışını yaptığı 45 eğitim, sağlık ve spor tesislerinden bir çoğunun aylardır hizmet verdiği ve hatta bazılarının 3 yıldır kullanıldığı ortaya çıktı.
* * *
Devleti direğinden soydular.
Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin, “sokak lambalarını çift abone yaparak” aydınlatma bedelini Hazine’den iki kez tahsil ettikleri belirlendi. Abonelerin şikayeti üzerine EPDK, bazı konut faturalarında 50 TL’yi aşan hatalar buldu.
* * *
Hamile sevgilisini gezdirdi.
İşadamı Ali Ağaoğlu, geçen yıl İngiliz Kraliçesi’nin özel izni ile 1.5 milyon Euro’ya satın aldığı Rolls Royce Ghost marka otomobili ile (Kraliçe izin vermezse bu araç yabancıya satılmıyor) 7 aylık hamile sevgilisi Petek’i Etiler’de gezdirirken görüntülendi.