3 Mart 2013 Pazar

M.H.P MANİSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY, AHMETLİ İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ; ESNAF VE SANATKÂRLAR KOOPERATİFİ GENEL KURULUNA KATILDI.



3 Mart 2013 Pazar günü yapılan Ahmetli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurul toplantısı için Ahmetli’ye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, erken saatlerde geldiği Ahmetli’de vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlarla sohbet eden M.H.P’li vekil beraberinde İlçe Başkanı Orhan Karabina, Başkan Yardımcısı Kemal Yurttaş, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ahmetli M.H.P’den Belediye  Başkan Adayı olan Ömer Zengin ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Tekin’le  birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifinin Genel Kurul toplantısına iştirak ettiler.



AHMETLİ ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ  OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI.

Ahmetli Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 3 Mart 2013 Pazar günü saat 11.00’de Belediye Düğün Salonunda olağan genel kurul toplantısını yaptı.

Toplantının açılışını Başkan Suat Boyacı yaparak; olağan genel kurula iştirak eden üye ve misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Olağan genel kurulun divan başkanlığını Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Reçep Çınar, kâtip üyelikleri de Adnan Boztaş ve İsa Pekkara yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 2012 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Mehmet Pamuk tarafından okundu ve yönetim kurulu raporu  üyeler tarafından ibra edildi.

Ahmetli Belediye Düğün Salonunda yapılan genel kurula M.H.P Manisa Milletvekili Erkan Akçay, C.H.P Manisa Milletvekili Hasan Ören, AKP Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir, Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı, diğer ilçe kooperatif başkanları, Siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı.

Gündemin siyasi konuşmalar bölümünde divan başkanı ilk sözü Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’a verdi. Alhan, esnaf ve sanatkârlarla ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Söz alan M.H.P Milletvekili Erkan Akçay, esnaf ve sanatkârlarla ilgili T.B.M.Meclisindeki çalışmalarından, esnaf ve sanatkârlarla ilgili verdikleri kanun teklifi ve soru önergelerinden söz etti. Konuşmasının son bölümünde gündeme ilişkin Anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak Akp hükümetince Türk adının Anayasa’dan çıkarılmak istendiğini, Milliyetçi Hareket Partisi Olarak buna izin vermeyeceklerini belirterek;  konuşmasını “Ne Mutlu Türküm diyene” şeklinde bitirdi. Bu sözler katılımcılar arasında büyük alkış aldı. Daha sonra konuşmalarını yapan C.H.P Manisa Milletvekili Hasan Ören’de gündeme ilişkin yaptığı konuşmada Üzüm fiyatlarından, emekli maaşlarından bahisle rahmetli eski başbakan Necmettin Erbakan’ın memur ve emekli maaşlarına yaptığı yüzdeyüzü geçen zammı hatırlatarak o zaman dünyanın sonunun gelmediğini, 10 yıldır ülkeyi yöneten Akp hükümetinin ekonomiyi övdüğünü, ama emeklilere yüzde iki, üç zammı reva gördüğünü söyledi.  Sırasıyla Akp milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir söz alarak Akp iktidarının icraatlarını anlattılar. Muzaffer Yurttaş Ahmetli’ye hizmetlerinden söz etti. Uğur Aydemir ise, Akp iktidarındaki ekonomik gelişmelerden söz ederken, konuşmalarının sonunda eski D.Y.P İlçe Başkanlarından Halil Kutlu, itiraz ederek, 2002 seçimleri öncesinde Akp yöneticilerinin bu salonda 1200TL olan mazotun 600TL’ye indirileceğini söylediklerini, ama mazotun bugün nerede olduğu ortadadır dedi. Akp’li vekilin itirazı üzerine de o zaman üzümün 1500Tl olduğunu, bugün ise 2500-2600TL’ye üzüm satıldığını belirtti. Bu sözler üzerine Halil Kutlu salondan büyük alkış aldı. Daha sonra esnaf ve çiftçi olduğunu söyleyen bir vatandaş da söz alarak kürsüye çıktı. Milletvekillerinin göstermeye çalıştıkları tablonun belirttikleri gibi pembe bir tablo olmadığını, ekonomik hayatın her geçen gün kötüye gittiğini, bunu da siyasi amaçla söylemediğini, ama tablonun da kötü olduğunu belirtti.

Genel Kurulda konuşmalardan sonra toplantıda siyasi konuşmalarla ilgili çeşitli konuşmalar oldu. Divan başkanı Recep Çınar, bunun demokrasinin bir gereği olduğunu, değişik usuller de uygulanabileceğini belirterek; gündemin tamamlanmasından sonra genel kurulun Ahmetli esnafına, Manisamıza ve ülkemize hayırlı olması dilekleriyle toplantıyı kapattı. 






 













                                            MHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY
AHMETLİ ÜLKÜ OCAKLARINI DA ZİYARET ETTİ.

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Ahmetli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantısından sonra göreve başlayalı iki ay olan Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanını Ocak Binasında ziyaret etti. Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir’i tebrik eden Akçay, Burak Bozdemir arkadaşımızın çalışmalarını yakından takip ediyor ve çalışmalarını takdir ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum. Ocak binasınında gençlerin eğitimine uygun olarak yeniden bakım ve onarımının da yapılmış olduğunu görerek ayrıca memnun oldum dedi. Bir süre Ocak gençleriyle sohbet eden Erkan Akçay, Ahmetli ziyaretinden memnun olarak ayrıldı.