13 Mart 2013 Çarşamba

Manisa’da Lale Haftası başladı



BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, lale sezonu olması nedeniyle, vatandaşlara 10 bin adet lale soğanı dağıttı. Manisalıların büyük ilgi gösterdiği lale dağıtımının Çarşamba günü Belediye önü, Perşembe günü de Perşembe Pazarı’nda dağıtımına devam edileceği belirtildi.
Manisa’da lale mevsiminin başlamasıyla birlikte, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlara 10 bin adet lale soğanı dağıttı. Manolya Meydanı’nda gerçekleştirilen lale dağıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Belediye Meclis üyeleri, Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Çakır, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu katıldı. Yağmurlu havaya rağmen lale soğanı dağıtımına büyük ilgi gösteren Manisalılar, lalelerini Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün elinden aldı. Manisa’nın simgesi olan lalenin mevsiminin gelmesiyle birlikte kentin çeşitli noktalarında açmaya başladığını belirten Başkan Ergün, “Kentimize renk katan lalelerin hemşerilerimizin evlerini de süslesin istedik. Manolya Meydanı’ndan başlattığımız lale dağıtımını Çarşamba günü Belediye önünde, Perşembe günü de Perşembe Pazarı’nda devam ettireceğiz” dedi.
Mesir ve lale Manisa’ya canlılık getirdi
Manisa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen lale soğanı dağıtımı vatandaşlardan da tam not aldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün lale soğanı dağıtmasını ‘incelik ve nezaket örneği’ olarak niteleyen vatandaşlar, “Mesir Haftası ve lale mevsiminin aynı zamana denk gelmesi, sevincimizi ikiye katlıyor. Manisa’da güzel bir hareket ve canlılık var. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Manisa Belediyesi’ne dağıtılan lale soğanları nedeniyle teşekkür ederiz. Gerçekten çok ince ve güzel bir düşünce” dediler.