17 Mart 2013 Pazar

Manisa Belediye Başkanı Ergün, “Çanakkale bir zafer destanıdır”


  
BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Ergün, “Çanakkale savunması, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır” dedi.
Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunlara yer verdi: “3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla; Gelibolu yarımadasında 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Çanakkale’nin deniz ve kara savaşları; Türk tarihinin askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtladığı savaşlardır. Çanakkale savunması, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Bu zaferler, büyük Türk Ulusu’na Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Mustafa Kemal’in Anafartalar’da parlayan yıldızını 18 Mart’ın şafağı aydınlatmış, bu zafer, Türk’e öz benliğini, ulusal kimliğini bulma yolunu göstermiş, Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında ve Conk Bayırı’nda atılmıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Anafartalar yangınının bir kıvılcımıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçen ilk kahramanlığı 18 Mart’ın beşiğinde doğmuş; bu şahsiyet, Sakaryalarda şahlanmış, Dumlupınar’da Türk’ün kaderini değiştirmiş 9 Eylül 1922’de ulusumuzu dünya uluslararasındaki şerefli mevkiye yükseltecek son zaferi kazanmıştır.”
Manisa Çanakkale’de çok sayıda şehit verdi
Manisa’nın da Çanakkale Savaşları’nda çok sayıda şehit verdiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bundan yola çıkarak kentimizde bulunmayan bir şehitlik anıtını ilimize kazandırmak için çalışma başlattık. Kentin Sabuncubeli’nden Manisa’ya giriş noktasında yer alan bölüme Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun yapımını tamamladık. Bu güzide anıtımızın açılışını Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 24 Mart Pazar günü gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle dünyada eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, Çanakkale Zaferimizin 98. yılını kutluyorum” dedi.