22 Mart 2013 Cuma

MANİSA’da Ziynet Sali’den Mesir Tadında Konser





ÜNLÜ pop sanatçısı Ziynet Sali, 473. Uluslar Arası Mesir Macunu Festivali kapsamında verdiği halk konseriyle Manisalılar’a unutulmaz bir akşam yaşattı. Binlerce Manisalı Sali’nin şarkılarına eşlik ederken, konser öncesi sahne alan ‘Tarihin Dansı, Biz Türkiyeyiz’ adlı ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı.
         473. Uluslar Arası Mesir Festivali coşkusu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Tarihin Dansı, Biz Türkiyeyiz’ gösterisi ve ünlü pop sanatçısı Ziynet Sali’nin konseriyle devam etti. Konsere Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu ve eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Mümin Deniz ile daire müdürleri katıldı. Manisalılar’ın yoğun ilgi gösterdiği gösteri ve konserde meydan tamamen dolarken, yediden yetmişe tüm Manisalılar festival coşkusunu doyasıya yaşadı. Türkiye’nin kültürel moziğini ortaya çıkaran halk danslarının şiirle buluştu anlarda konser alanındakiler gösterilere alkışlarla eşlik etti. Gösteri sonunda Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu sahneye çıkarak gösteri ekibini kutladı, kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.
 9 Işık 9 Hizmeti Müjdeledi
      Konser öncesi hazırlıklarla Manisa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Milli Egemenlik Anıtı önüne, açılışlarına günler kalan 9 hizmeti temsilen 9 spot ışık yerleştirildi. Spot ışıklar, Mesir Saçım Töreni’nin sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle görkemli bir törenle açılacak olan Manisa Belediyesi hizmetlerini müjdeledi. Tarihin Dansı, Biz Türkiyeyiz’ adlı gösterinin sonrasında havai fişek gösterileriyle gökyüzü aydınlanırken, 9 ışık da gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.
 Sali’ye Mesir Dopingi
       ‘Dansçılarıyla sahneye çıkan ünlü pop sanatçısı Ziynet Sali, alkışlar eşliğinde konserine başladı. Sali, ‘Herşey Güzel Olacak, ‘Alışkın Değiliz’ ve ‘Rüya’ gibi en beğenilen şarkılarını seslendirirken, sempatik tavırlarıyla da Manisalılar’ın gönlünü fethetti. Şarkı geçişlerinde zaman zaman Manisalı hayranlarına seslenen Sali, Mesir Festivali gibi anlamlı bir etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak, “Konser öncesi ikram edilen mesir macunlarıyla enerjimizi yükselttik. Burada olmaktan gerçekten mutluyuz. 473 yıldır süren geleneğinizin yıllar boyu devamını diliyorum.” diye konuştu.
 Festivalde İlk Gün Coşkusu
          Hareketli parçalarını seslendirirken konserini dansçılarıyla renklendiren Sali, hayranlarından büyük alkış aldı. Konser sonunda sahneye çıkarak Ziynet Sali’yi kutlayan Vali Yardımcısı Mehmet Yüce ve Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, kendisine çeşitli hediyeler takdim etti. Festivalin ilk gününün Manisa’ya yakışır güzellikte geçtiğini belirten Başkan Vekili Ustamehmetoğlu, Ziynet Sali’yi öperek, “Festivalimizin ilk gününde bizlere harika bir gece yaşattınız. Sizin şarkılarınızla Manisalılar keyifli bir akşam geçirdi. Sesinize, yüreğinize sağlık. Sizi ve ekibinizi Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün adına kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.