25 Mart 2013 Pazartesi

Manisa 9 hizmete daha kavuştu



 


MANİSA Belediyesi’nce yapımları tamamlanan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Atatürk Gençlik Merkezi, Güzelyurt Çocuk Kreşi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Mümin Özkasap Spor Tesisi, 11 mahalleye spor alanı, Bedesten Meydanı ve Tarihi Efendiler Kahvesi, Kırtık Sosyal Hizmet Binası ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin açılışları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Bahçeli konuşmasında” Manisa gerçekten değişmektedir” dedi.
Manisa Belediyesi’nin ‘9 Hizmet 9 Açılış’ sloganıyla gerçekleştirdiği toplu açılış törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin, Celal Ada, Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Oktay Öztürk, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz, Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, davetliler ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Manisa Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle renk kattığı toplu açılış töreninde, Manisa Belediyesi’nin 4 yıllık hizmetleriyle ilgili tanıtım filmi de büyük alkış aldı.
Manisa Belediyesi milyonlarca TL yatırım yapabilen bir belediye oldu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dört yıl önce, kader birliği yaptığı arkadaşlarıyla halka hizmet için bir araya geldiklerini söyledi. Çıktıkları zor ve meşakkatli yolda, attıkları her adımın hakkını vermek için gece gündüz çalışarak, halkın emanetine leke düşürmeden, hakkı olanın hakkını korumak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, “O günün şartlarını bugün aramızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan dava arkadaşlarım elbette çok iyi biliyorlar. Ancak insan hafızası kolayca unutabiliyor. Kapısında alacaklıların beklediği ve her ay milyonlarca lirası hizmet alımlarına giden bir belediyeden bugün gelinen nokta ortada. Manisa Belediyesi, Allah’a şükürler olsun ki, artık her ay milyonlarca TL yatırım yapan, devlete ve esnafa gecikmiş bir kuruş borcu bulunmayan, kasasında projelerini kendi imkânlarıyla yapabilecek parası bulunan bir belediye haline geldi” dedi.
Arkamızda Manisa halkı ve dinmez ülküsü ile kutlu davanın neferleri var
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 12 Kasım 2011’de 8 açılışın gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Bu yatırımlarımızı hayata geçirdikten sonra sizlerin desteği ve ekibimin gayretiyle boş durmadık. Aradan geçen sürede Manisa’da çalınmadık kapı, girilmedik sokak, hizmet bekleyen hiç bir mahalle bırakmadan elimizden geldiği kadar Şehzadeler Kenti Manisa’nın her köşesine hizmet götürmeye çalıştık. Elbette bu yatırımlarımızı yaparken zorlandığımız noktalar oldu. Olmadık engellemelerle karşılaştık. İhalelerimiz iptal edildi. Bürokratik engellemeler nedeniyle aylarca ihale onayı bekledik. Bunların yanı sıra personelin azmi ve gayretini kırmak için soruşturma üstüne soruşturma geçirdik. Ama bize inanan bir avuç mesai arkadaşım ile biz bu zorlu görevi bugüne kadar başarıyla sürdürmesini bildik.  Çünkü bizlerin arkasında Manisa Halkının ve dinmez ülküsü ile kutlu davanın neferlerinin olduğunu hiç unutmadık” dedi.
15 milyon TL’lik yatırımla yılda 10 milyon TL tasarruf
Geride kalan 2012 yılının Manisa Belediyesi için önemli yatırımların başladığı yıl olduğunu da belirten Başkan Ergün, “Hizmet süremizin ilk üç yılında ekonomik toparlanma ve 57 mahallenin tamamını yeniledikten sonra bu kentin acil ihtiyaçları için hazırlanan projeleri hayata geçirdik. 21 Aralık 2012 tarihinde 20 milyon TL’lik bütçesi ile Manisa Belediyesi’nin bugüne kadarki en büyük yatırımı olan Yeni Otogar Binası’nın temelini attık. O gün törene katılanlar hatırlayacaklar ancak ben burada bir ayrıntıyı sayın genel başkanım ile paylaşmak istiyorum ki bu yatırımlarımızın bütçesini ve mali toparlanmayı nasıl sağladığımız daha iyi anlaşılabilsin. Biz göreve geldiğimiz ilk yıllarda çok eleştiri almamıza rağmen belediye araçlarının kiralık kullanılması uygulamasını kaldırdık ve 15 milyon TL’lik yatırım ile belediyemize iş makinesinden itfaiye aracına kadar yatırım yaparak 290 araçtan oluşan bir filo oluşturduk. Bu yatırımımız ile sadece araç kiralamalarından yılda 10 milyon TL tasarruf sağlamanın yanı sıra otogar inşaatı yapılırken 3 milyon TL’lik temel hazırlık aşamasını kendi araçlarımızla 250 bin TL gibi mazot gideriyle gerçekleştirip 3 milyon TL tasarruf sağladık” diye konuştu.
Genel Başkanı Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın açılışına davet etti
Allah korkusunu, yetim hakkını, helal haram ayrımını, beytülmalın önemini bilen bir davanın evladı olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Bu nedenle söz verdiğimiz gibi hep şeffaf ve hesap verebilir olduk. Davamızın kırmızı hassasiyetlerine önem verdik ve yüce Allah’ın izni ile namerde eğilmeden bükülmeden bu yatırımları yapacak ekonomik güce kavuştuk. Elbette büyük yatırımlarımıza devam ederken, bizleri en çok heyecanlandıran ve Şehzadeler Kenti’ne yakışan bir yatırımın da 25 Ocak 2013 tarihinde temelini attık. Büyüyen Manisa’nın trafik sorununa çözüm noktasında önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşündüğümüz Sanayi Köprülü Kavşağı’nın yapımına başladık. Yapım devam ederken de Manisa için önemli olan bu yatırıma Türk Dünyasının Lideri, hareketimizin önderi, büyük devlet adamı Alparslan Türkeş’in ismini vererek Manisa’ya yakışır bir hizmet kazandırdık” dedi. Başkan Ergün’ün bu sözleri, davetliler ve meydana toplanan binlerce vatandaş tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Kavşağın açılışına Bahçeli’yi de davet eden Ergün, “Sayın Genel Başkanım, yaz aylarında yapımı tamamlanacak olan köprülü kavşağın açılışını da sizlerin teşrifiyle yapmak bizleri onurlandıracaktır. Bunu da şimdiden sizlere arz ederim” dedi.
Makamımız belediye değil, sokaklar dedik
Göreve geldikten sonra Manisa’nın acil ihtiyaçlarını tespit ederek, çalışmalarını sıraya koyduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’nın sokağının, caddesinin değişime ve yenilemeye ihtiyacı olduğunu tespit edip projelerimizi modern kentlerden örnek alarak hazırladık. İnsanımıza hizmet götürürken mahalle ayrımı yapmadan, her mahalleye eşit hizmet mantığıyla hareket ettik. Kent yararına belediyecilik nasıl olur göstermek için sosyal sorumluluk projelerimizi arttırdık. Tarihi eserlerimizin etrafında 13,5 milyon TL’lik kamulaştırmalar ile tarihin yok olmasını engelledik. Okullarımıza destek vererek milli eğitime ve geleceğimiz gençliğe hizmet ettik. Genç yaşlı, zengin fakir, doğulu batılı ayrımı yapmadan tüm halkımızı kucaklayarak onların ihtiyaçlarına göre hizmet etmeyi kendi adımıza belediyeciliğin olmazsa olmazı olarak belirledik. Dört yılda Manisa’nın gezmediğimiz sokağı kalmadı. Seçim öncesinde üç ayda on binlerce insanın elini sıktık ve şu sözü verdik, ‘Makamımız sokaklar, belediye değil’ dedik. Geride bıraktığımız dört yılda bu sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halka yukarıdan bakanların akıbeti bellidir. Biz teşkilatımızla birlikte halkın içinde, halkın yanında olduk. Şimdi gittiğimiz her sokakta söz verdiğimiz gibi şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış ile yönettiğimiz Manisa Belediyesi’nin icraatlarını gururla anlatıyoruz” diye konuştu.
Hizmetler hakkında bilgi verdi
Şehzadeler Kenti Manisa için ayrı bir önemi olan Mesir Macunu Festivali’nin coşkusunun ardından, Manisa Belediyesi’nin hizmet coşkusunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Hizmet güneşimizdeki 9 ışığı daha Manisalılara sunmanın gururunu taşıyoruz. Ben kısaca bu 9 ışığı sizlere anlatmak istiyorum. Seçim vaatlerimizden birini daha gerçekleştirerek Laleli Mahallesi’nde Atatürk Gençlik Merkezi’nin yapımını tamamladık. Yaklaşık bin kursiyerin ve öğrencinin öğrenim göreceği bu merkez artık geleceğimiz gençliğimize emanet. Her fırsatta spora destek veriyoruz. Bu nedenle belediye olarak profesyonel bir spor tesisi yaparak hizmete sunduk ve adını Manisa’nın evladı Mümin Özkasap olarak belirledik. Büyüyen Manisa’nın trafik sorununu, ulaşımda dönüşümü başlatarak kısmen çözdük ve kenti minibüslerden kurtardık. Şimdi bu dönüşümün son ayağı olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açıyoruz. Çocuklarımız için daha önce yaptığımız üç merkeze bir yenisini daha ekleyerek dördüncü çocuk merkezini Güzelyurt Mahallesi’nde açıyoruz” dedi.
Gençlerimizden aziz vatana sahip çıkmalarını temenni ediyoruz
Tıbbi atık konusunda yıllardır diğer illere bağımlı kalan belediyeyi bu yükten kurtararak, ortaklık ile modern bir tıbbi atık tesisi kurup belediyeye maddi kazanç sağlamanın yanı sıra, çevreye duyarlı bir Tıbbi Atık Sterilizasyon Merkezi’ni kente kazandırdıklarını da belirten Ergün, şunları söyledi; “Büyüyen Manisa’nın mezarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere, vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda modern bir Sosyal Hizmet Binası’nı açıyoruz. Her mahalleye hizmet sloganından hareketle, 11 Mahallemizde Daha Spor Alanı’nı hizmete sunuyoruz. Manisa’nın en eski yerleşim alanlarından birinde cazibesini yitiren Tarihi Bedesten alanının yeniden eski canlı günlerine dönmesi için ‘Bedesten Meydanı ve Efendiler Kahvesi’ni kentimize kazandırıyoruz. Elbette tüm bunların yanı sıra, bizim için en önemli hizmetlerimizden biri olan ‘Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu, Çanakkale Savaşı’nda en çok şehit veren beşinci il olan Manisa’mıza kazandırıyoruz. Bu müzenin içeriğindeki diaramayı gezen gençlerimizden de aziz vatana sahip çıkmalarını, bugün yaşananları yarın unutmamalarını temenni ediyoruz.”
Büyükşehir için çalışmalarımızı hızlandıracağız
Şimdiye kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyecilik anlayışını dosta düşmana en iyi şekilde gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Ergün, “Bütün engellemelere rağmen yapılan hizmetlere imrenerek bakanlar, dün yaşadıkları korkuyu yarın için de yaşamaya başladılar. Ama zafere inanmış bizler, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve istekle hareket ediyoruz. Bildiğiniz üzere Manisa, hükümetin kararıyla bir anda büyükşehir oldu. Bundan sonraki süreçte büyükşehir olarak hareket edip, büyükşehir için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bizden beklenenden fazlasını gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz ülküsü uğruna her türlü fedakârlığı yapan ve gerektiğinde bedelini canıyla ödeyen neferlerin devamıyız. Bugün yanımızda olarak bizleri yalnız bırakmayan, duruşuyla ve bakış açısıyla Türkiye’nin Örnek Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 Bahçeli, “Manisa gerçekten değişmektedir”
Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kürsüye davet edildi. 29 Mart 2009’da yapılmış olan mahalli idareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin 487 belediye başkanlığını kazandığını hatırlatan Bahçeli, “Bunlardan bir tanesi büyükşehir belediye başkanlığı, 8 tanesi il başkanlığı, kalanlar ise ilçe ve belde başkanlıklarıydı. İşte bu sekiz il başkanlığından bir tanesi, Manisa İl Belediyesi’dir. O sebepten dolayı Manisa Belediyemiz, değerli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey’in başkanlığında, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarıyla ‘Manisa Değişiyor’ diyerek, gerçekten Manisa’ya çok büyük hizmetler sunmuşlardır. Manisa, gerçekten değişmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin teklifi olarak getirilmiş olan Büyükşehir Yasa Teklifi kabul edilmek suretiyle uygulamaya geçmiştir. 16 büyükşehir yanına 13 büyükşehir belediyesi ilave edilmiş daha sonra Ordu ilimizin de büyükşehir olmasıyla toplam büyükşehir belediye sayısı 30’a çıkmıştır. Bir ilimizde toplumsal dinamizm, kolektif ihtiyaçların artışı, sosyoekonomik gelişmişlik seviyesi, il belediyesinin sunacağı hizmetlerin kapsamını genişletebilir, yeni sorumluluklar yükleyebilir ve bu sorumluluklar çerçevesinde yeni kurumsal yapıya ihtiyaç duyulabilir. İşte Manisa ilimiz, bu anlayış çerçevesinde son büyükşehir belediyelerimizden bir tanesi olmuştur. O sebepten dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aziz Manisalılara hayırlı ve uğurlu olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Yeni yasa büyükşehir kapsamını genişletti
Milliyetçi Hareket Partisi olarak büyükşehir belediyesinin sayısının artmasının, karşı oldukları bir gelişme olarak nitelendirilmemesi gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Bahçeli, “Ancak, bu büyükşehir belediyesi olma sürecinin arkasında milletimizin karşı karşıya kaldığı büyük tuzakları da, bu memleketin evlatları hangi siyasi partide olurlarsa olsunlar iyi fark etmelidirler. Bu konunun altını çiziyor ve gelişmeleri değerlendirirken bu yönüyle Manisalı aziz insanlarımızın dikkatine sunuyorum. Muhterem Manisalılar bir an düşünelim. Diyarbakır var olan 16 büyükşehirden bir tanesidir. Büyükşehir olarak merkez ilçelerle beraber büyükşehir kapsamı belirlenmiştir. Ancak, son Büyükşehir Yasası ile birlikte büyükşehir alanı mülki idare ile örtüşür hale gelmiştir. Yani tüm il sınırları büyükşehir kapsamına alınmıştır. Buna ilave olarak Van, Mardin, Şanlıurfa büyükşehir olmuştur. Bu şehirlerin arasında kalan özellikle 2011 ve 2012 yıllarında terörün tırmanmasıyla alan hakimiyeti bölücü etnik unsurlar tarafından sağlandığı iddiası taşıyan Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli ve Ağrı birlikte düşünüldüğü vakit tam Güneydoğu Anadolu’da yaklaşık 134 bin kilometrekare toprak alanı olan ve 8 milyon 200 bin insanımızın yaşadığı bir coğrafya parçasıdır. Vatanımızın bir bölümüdür. Eğer vatanın bu bölümü büyükşehir tuzağı ile demokratik cumhuriyet, özerk bölge, federal yapı için hazırlanmış yer döşemeleri ise bu yer döşemeleri başkanlık sistemi ile bu projenin unsurları haline getiriliyorsa büyükşehir büyük bir tuzak olarak milletimizin karşısındadır. İnşallah bu gerçekleşmeyecektir. Buna aziz milletimiz müsaade etmeyecektir” diye konuştu.
2009’u bize hediye ettiniz 2014’ü de hediye etmenizi istiyorum
Büyükşehiri yasadaki amaçları çerçevesinde değerlendirerek vatandaşların mutluluğunu, huzurunu ve kolektif ihtiyaçlarını karşılayacak bir anlayışı hakim kılmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen MHP Lideri Bahçeli, “O bakımdan Manisa’nın büyükşehir olması hayırlı bir adımdır. Bu adımın hayırlı olmasını istiyorsanız, bir şeye daha dikkat edeceksiniz. Manisa’nın merkezindeki bu değişimi, birikimi, hizmeti il sınırları kapsamındaki yerlere de götürmeliyiz. 30 Mart 2014 yılında yapılacak seçimde, 2009’u bize hediye ettiniz, 2014’ü de hediye etmenizi istiyorum. Çünkü büyükşehir olmak yeni bir belediye anlayışını getirmek demektir. Büyükşehir olunca büyük şehri kuracak kurucu bir başkana ihtiyaç vardır. Onun da tecrübesi olmalıdır, hizmeti olmalıdır ve geleceğe de güven vermelidir. Bugün bunların işaretini Manisa’da görüyorum” dedi.
9 proje hizmete açıldı
Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Merkez Yönetimi, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milletvekilleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte 9 hizmetin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan kalabalık, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi yakından görebilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Heyet açılışın ardından açılışı yapılan yerleri geçti.




 




























Kaynak: http://www.manisa.bel.tr/icerik/27/4925/manisa-9-hizmete-daha-kavustu.aspx