6 Mart 2013 Çarşamba

HALİL DAŞKAN TURGUTLU YA TALİP Halil Daşkan, Turgutlu Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı.


06 Mart 2013 Çarşamba 12:39


29 Mart 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Urganlı Belediye Başkanı Mesut Yalım’ın Turgutlu’ya aday olması sebebiyle, MHP Urganlı Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimlerde Belediye Başkanı olan Halil Daşkan, 2013 yerel seçimlerinde Turgutlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı öğrenildi. 
Turgutlu Belediye Başkanı M.Serhat Orhan’ın aylar öncesinde yaptığı açıklama ile Manisa Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığını açıklaması sonrası Turgutlunun yerel seçim havasına erken girdi. Halil Daşkan’ın MHP’den Turgutluya aday adaylığını açıkladığı siyasi kulislerin ilk konusu olmaya devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre Halil Daşkan’ın bir süre yakınları ile istişare ettikten sonra teşkilatları ziyaret ederek Turgutlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı öğrenildi. 
Halil Daşkan’ın Teşkilat ziyaretleri sonrasında Turgutlu Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacağı edinilen bilgiler arasında. Halil Daşkan’ın teşkilatlarda yaptığı açıklama sonrası MHP’lilerden olumlu tepkiler aldığı gelen bilgiler arasında. MHP içersinde Urganlı belediye başkanlığı yaptığı dönemde çok sevilen Halil Daşkan’ın Turgutlu Belediyesi Başkan adaylığı konusunda uzun süredir düşündüğü ve yaptığı istişareler sonrası gördüğü destek, gelen olumlu tepkiler üzerine aday adaylığını ilk olarak teşkilat mensuplarına açıkladığı öğrenildi.
26.12.2012 Tarihinde çıkan gazetemiz yazarlarından Orhan Sayar’ın köşe yazısında Halil Daşkan’ın Turgutlu Belediye Başkan aday adayı olma ihtimalini köşesine taşımıştı.Aradan geçen yaklaşık 40 günlük bir zaman diliminin ardından Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan’ın Turgutlu Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu siyasi kulislerin yeni bilgisi. Yakın bir zaman içersinde düzenleyeceği basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayacağı öğrenilen Halil Daşkan aday adaylığında yazdığımız köşe yazısında isabetli yapılan 2. tahmin oldu.
Daha önce 03.12. 2012 tarihli gazetemizde Turgutlu Belediye Başkanı M.Serhat Orhan’ın Büyükşehir adayı olursa tüm Turgutlu desteklemeli köşe yazısından yaklaşık 35 gün sonra Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını basına açıklamıştı..!
Kaynak:http://www.habercigazetesi.org/siyaset/halil-daskan-turgutlu-ya-talip-h250.html