18 Mart 2013 Pazartesi

AHMETLİ’DE ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROĞRAMI KUTLANDI.





ATATÜRK ANITINDAKİ TÖREN:


18 Mart 2013 Pazartesi günü Ahmetli Atatürk Anıtında Çanakkale Zaferinin 98.Yıldönümü ve Şehitler günü  kutlandı.
İlçe Kaymakamı Fuat Gürel, Garnizon Komutanı J.Kd.Bçvş.Halit Duman, Belediye Başkanı Ahmet Alhan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Çelenk törenini takiben Ulu önder M.Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, devamında İstiklal Marşımız söylendi.
Günün anlam ve önemiyle ilgili J.Kd.Bçvş.Yusuf Eroğlu bir konuşma yaptı. Eroğlu konuşmasında:
 “…Türk vatanının kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Milletinin Bayrağının şanını canından üstün tutan Şehitlerimiz; Ne mutlu size ki en kutsal emanetinizi aldığınız gibi lekesiz ve tertemiz sahibine ulaştırdınız.
Bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet olan Türkiye Cumhuriyetini sizlerden aldığımız güç, inanç, özveri ve ruh ile Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, gözümüzü kırpmadan, canımızı feda ederek sonsuza kadar koruma ve yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha teyid ediyoruz.
Vatanı bölmek, parçalamak isteyen, Milletimin huzuruna göz diken hainler;
Hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi sizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız…” Dedi.
Atatürk Anıtındaki törene daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ile gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Anıttaki törenden sonra protokol üyeleri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar tarafından  Güldede Mezarlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi. İlçemiz Ulucami İmamı Osman Çağanlı tarafından Kuran-ı Kerim okudu, şehitler için dua yapıldı.



























































































































AHMETLİ Ş.H.E.Ç.P.LİSESİ ŞEHİTLER GÜNÜ PROĞRAMI

Atatürk Anıtı’ndaki proğramdan sonra Ahmetli Ş.H.E.Ç.P.Lisesi Konferans Salonunda Şehitler Günü ile ilgili proğram yapıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra  Ahmetli H.E.Ç.P.Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammet Kırdar proğramın açılış konuşmasını yaptı. Müdür Yardımcısı Kırdar:
“…Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyork, şükranlarımı sunuyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.
Ş.H.E.Ç.P.Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Üşenmez’in hazırladığı;
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Gazi Diyor Çanakkale Geçilmez(Marş Videosu)
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Bedirhan Cittan isimli öğrenci “Zap Suyu” isimli şiiri okudu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Gerçek görüntülerle Sarıkamış Destan Videosu gösterimi.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Emrullah Kaya isimli öğrenci Çanakkale Türküsünü seslendirdi.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Çanakkale Oratoryosu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Çanakkale Şehitlerine Videosu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->İbrahim Çınar “Vatan Sağ Olsun” isimli şiirini okudu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Okula adı verilen şehidimiz Hakkı Erdoğan’ın özgeçmişi İbrahim Yılmaz isimli öğrenci tarafından okundu. Yeğeni Hakkı Erdoğan da amcasının şehit olmadan önce yazdığı mektubu okudu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Yeşim Türkmen, “Ya Gazi Ol, Ya Şehit” adlı şiirini okudu.
<!--[if !supportLists]-->·        <!--[endif]-->Proğramın son bölümünde: “Silahını Vermeyen Şehit” isimli tiyatro gösterimiyle proğram sona erdi.
Proğram süresince öğrencilerin okudukları şiirler, gösteriler, tiyatro ve özellikle okula ismi verilen Şehidimiz Hakkı Erdoğan’ı tanıtan sunum ve yeğeninin okuduğu mektup izleyicileri duygulandırdı. Bazı izleyicilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

 Ahmetli Gündem Ailesi olarak; Proğramı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Üşenmez’i ve emeği geçen diğer öğretmenleri tebrik ediyoruz.