10 Mart 2013 Pazar

Bunca şehit neden verdik


GÜNCEL / 2013-03-09 16:22:37

AKP hükümeti, teröristbaşı ile masaya otururken ortakları da Kandil'den fotoğraflı mesajlar verip, Türkiye'ye isteklerini sıralıyor. Bu vatanın birliği için şehit düşenlerin ise kemikleri sızlıyor.

Şimdiye kadar "Ağlamayacağım, gözyaşımı akıtıp o katilleri sevindirmeyeceğim" diyen binlerce şehit anası, babası, bacısı, eşi, çocuğu şimdi haykırıyor:Şehitlerimizin günahı neydi?

AKP-PKK-BDP ortaklığı Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getirmek için artık hiçbir ölçü ve hiçbir sınır tanımıyor. Bu yıkım koalisyonu her yerde ortak hareket ediyor. Başbakan Erdoğan, herkesi 'terörist'ilan edip teröristbaşı ile masaya otururken, ortakları da önce İmralı sonra da Kandil'de hatıra fotoğrafı çektirip, isteklerini Ankara'ya iletebiliyorlar. Bunun nedeni de belli... AKP Hükümeti; iktidardaki yıllarını terörle mücadelede değil, müzakerede; yani görüşmeyle geçirdi.

AKP-PKK-BDP ortaklığı Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getirmek için artık hiçbir ölçü ve hiçbir sınır tanımıyor. Bu yıkım koalisyonu her yerde ortak hareket ediyor.

TAVİZLERİN SONU HÜSRAN...

Başbakan Erdoğan, herkesi "terörist" ilan edip teröristbaşı ile masaya otururken, ortakları da önce İmralı sonra da Kandil'de hatıra fotoğrafı çektirip, isteklerini Ankara'ya iletebiliyorlar. Bunun nedeni de belli...

AKP Hükümeti; iktidardaki yıllarını terörle mücadelede değil, müzakerede; yani görüşmeyle geçirdi.

MİT başkanlarının ve yardımcılarının bile Başbakan'ın özel talimatıyla Oslo'da terör örgütü elebaşılarıyla pazarlık ettikleri ortaya çıktı.

Yetmedi.Yine aynı dönemde terör örgütünün eli kanlı elebaşıları sınır kapılarında kahraman gibi karşılandı.Özel mahkemelerde yargılanıp serbest kaldılar.



İMRALI'DAKİ KATİL AKP'NİN UMUDU OLDU

Yetmedi. AKP'nin yıkım ortağı BDP'liler Kandil'de katillerle fotoğraf çektirip, hükümete mesajlar taşıdı. Dağdaki katiller ve İmralı'daki teröristbaşı AKP'nin umudu oldu. Türkiye'yi noktaya AKP Hükümetinin birbiri ardına verdiği tavizler getirdi.

NEREDEN NEREYE

        Öcalan, yakalandığında ve mahkemede yalvarıyordu, şimdi BDP'lilerle birlikte tehdit ediyor. 14 yıl önce akan kanın durması için "Canımı vermeye hazırım" diyen bebek katili Öcalan bugün 50 bin kişi ile "Halk savaşından" bahsediyor, "Devlete güvenmeyin" diyebiliyor. AKP'yi iktidara getirenin, darbeyi önleyenin kendisi olduğunu söylüyor. AKP'ye başkanlık istemi için desteğini açıklıyor. Vereceği kararlar için TBMM onayı istiyor. Anayasa'da yer almasını istediği 'Vatandaşlık tanımını'dikte ettiriyor.14 yıl önce "3 ayda dağdan indiririm" diyordu, bugün ise "Çekildiğimiz alanda gerillaya daha da büyüteceğiz" açıklaması yapabiliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN GÜNAHI NEYDİ?

Şimdiye kadar "Ağlamayacağım, gözyaşımı akıtıp o katilleri sevindirmeyeceğim" diyen binlerce şehit anası, babası, bacısı, eşi, kızı şimdi soruyor:Şehitlerimizin günahı neydi?

DÜŞÜNDÜREN TABLO

Türkiye, son 10 yılda; yani AKP hükümeti döneminde 1000'in üzerinde şehit verdi.
Ve bu on yılda AKP hükümeti "demokratikleşme" adı altında PKK'ya verilen tavizler dışında teröre karşı hiçbir önlem almadı.

İlk AKP hükümeti kurulmadan önceki üç yılda verdiğimiz şehit sayısı şöyleydi:

2000'de 29 şehit...
2001'de 20 şehit...
2002'de 10 şehit...

AKP iktidarlarında ise tablo şöyle oldu:

2003'te 31 şehit...
2004'te 75 şehit...
2005'te 105 şehit...
2006'da 111 şehit...
2007'de 146 şehit...
2008'de 171 şehit...
2009'da 80 şehit...
2010'da 106 şehit...
2011'de 162 şehit...
2012'de 150 şehit...

TAVİZ VERDİKÇE, TABUTLAR GELDİ

PKK terörünün yıktığı yuvaların, öksüz bıraktıkları çocukların, aldığı canların sayısı tavan yaparken, aynı süreçte AKP hükümeti teröristin ayağına defalarca gitmeyi, kanlı elleri daha kurumadan tokalaşmayı ve müzakere yapmayı sürdürdü,sürdürüyor...
Yani AKP taviz verdikçe, tabutlar geldi. Şehit analarının göz yaşı dinmedi.