9 Mart 2013 Cumartesi

Manisa’da Camilerde temizlik çalışmaları devam ediyor




  

MANİSA Belediyesi’nin kent merkezinde başlattığı cami halılarının temizlenmesi çalışmaları, kent genelinde yayılarak devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık 30 caminin halılarının son teknoloji ile temizlendiği çalışma, cemaatin ve din görevlilerinin takdirini topladı.
Kent merkezinde bulunan camilerin temizliği için 2011 yılından bu yana çözüm arayan Manisa Belediyesi, cami halılarının hijyenik ve modern sistemle yıkanması ile ilgili çözümü bulmasıyla birlikte çalışmalar başlamış, sistemin beğenilmesi ile birlikte çalışma yaygınlaştırılmıştı. Geçen sürede yaklaşık 30 caminin temizliği tamamlanırken, temizlik çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi. Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizleme çalışmalarına Kısık Camii’nde devam etti. Halılardan çıkan kirler, çalışmanın önemini gözler önüne sererken, çalışma cami cemaati ve din görevlilerinin de takdirini topladı.
Sistem tüm camilerde uygulanacak
Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün cami halılarının temizlenmesi konusunda hassasiyet gösterdiğini, bu kapsamda araştırma yaptıklarını belirten Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, “Almanya’da bulunan temizliğin çabuk yapılabildiği ve halıların kullanım ömrünü de kısaltmayan yeni bir yöntemi bulduk ve bu yöntemin kentimizdeki camilerde uygulanması için görüşmeler yaptık. Gelinen noktada 30’un üzerinde camimizde temizliği yaptık ve etkili sonuçlar aldık. Temizlik sonrası halılardan çıkan kirler, ne kadar önemli bir çalışma yaptığımızı gözler önüne serdi. Kentimizde bulunan tüm camilerde bu sistemi uygulayacağız” dedi.