5 Mart 2013 Salı

Manisa’da Kent Park İhalesi Yapıldı





 

MANİSA Belediyesi’nin kente yeni yaşam alanı kazandıran projeleri arasında yer alan Kent Park Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Çeşitli illerden 7 firmanın teklif verdiği ihalede, teklif dosyalarının incelenmesinin ardından ihaleyi kazanan firmanın belirlenecek ve yer teslimi yapılarak proje startı verilecek.
Manisa Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Kent Park’ın ihalesi Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil’in başkanlık ettiği ihaleye 8 firma teklif dosyası sundu. İhalenin iki aşamalı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Yardımcısı Açıkdil, teklif dosyalarının incelenmesinin ardından, yasal bekleme süresinin tamamlanacağını belirterek şöyle konuştu, “Kent Park Projesi’nin ilk ihalesine 18 firma katıldı. Firmaların yeterlilikleri incelenerek, yüzde yüz yeterliliğe sahip 11 firma ihaleye dahil edildi. Bugün de 7 firma ihaleye teklif dosyası sundu. Toplanan teklifler ihale komisyonumuzca incelenecek, belirlenen firmayla prosedürler tamamlanacak yer tesliminde bulunulacak. Projenin 300 iş gününde tamamlanması öngörülmektedir.”
Manisalılar’a Yeni Yaşam Alanı
Kent Park’ın Güzelyurt Mahallesi’nde Safran Deresi boyunca yer alan 170 bin metre karelik alanı kapsadığını ve yaklaşık maliyetinin 19 Milyon 924 Bin TL olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Açıkdil, proje detaylarına yönelik ise şunları söyledi, “Manisa’nın gözde mekanlarından biri olacak Kent Park’ın her yaş gurubuna hitap edeceğini düşünüyoruz. İçerisinde her türlü oyun aktivitesi yer alacak. Çocuklara yönelik oyun aletleri, çocuk kulüpleri, çeşitli branşlarda spor faaliyetlerinin yanı sıra dinlenme alanları ve kafeteryalar bulunacak. Ayrıca Safran Deresi yer yer genişletilerek gösteri havuzları yapılacak. Manisa’ya yakışır, doğayla iç içe güzel bir mekan olacağını düşündüğümüz Kent Park, halkımızın boş vakitlerini keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak. Aileleriyle birlikte vakit geçirecek mekân sıkıntısı çeken Manisalılar, kentin kalabalığından uzak ve toplu taşıma ile ulaşım mesafesinde nefes alabilecekleri bir alana kavuşacak. Bu anlamda kentimize yeni bir soluk, yeni bir yaşam alanı kazandıracak olmanın ilk adımı olan ihalenin kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Teklif Veren Firmalar
Türkiye’nin çeşitli illerinden 7 firmanın teklif sunduğu ihaleye katılanlar şöyle; İnelsan İnşaat, Soysal Mühendislik, Miroğlu-Silahtaroğlu İnşaat Ortak Girişimi, STY İnşaat, İskay İnşaat, Üçel-Akas İnşaat Ortak Girişimi, Genç-Belbeton İnşaat Ortak Girşimi.