7 Mart 2013 Perşembe

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmetli İlçe Başkanı Orhan KARABİNA, 8 Mart Kadınlar Günü mesajı yayınladı!



Memleketimin fedakâr kadınları! Siz analarımız, siz evlerimizin direkleri, kardeşlerimiz, kızlarımız; 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun!
Türk aile yapısının çekirdeğini oluşturan kadınlarımız, toplumsal yapımızın da en önemli harcıdır. Asırlar boyu çocuklarının hem annesi, hem öğretmeni olan nezaket timsali kadınlarımız yeri geldiğinde kilolarca yükü omuzlamış, zaman zaman tütün ekmiş, bağda üzüm kesmiş, gerektiğinde ahırında inek sağmıştır. Günümüzde, yönetim kademelerinde de yerini alarak modern yaşama adapte olan kadınlarımızın değeri şüphesiz ki azımsanamaz seviyelerdedir. Tarihin çeşitli devirlerindeki çetin mücadeleler sonucu kadınların haklarını kazanması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ve kadınlara duyulan saygıyı daha da artırmaktadır. Bunların yanı sıra, kadınlarımızın milli mücadelemizde işgalci güçlerin kurşunlarına karşı tüm vefakarlığı ve fedakarlığı ile birer “Nene Hatun” olarak savaşmasının, toplumsal hayata ve ülkücü harekete katkılarının da altı çizilmesi gerekmektedir.

Son 10 yılda kadına şiddetin son derece arttığı ve kadınların iş hayatlarında karşılaştıkları zorluklar göz önüne alındığında, yüce dinimiz “Cennet, anaların ayaklarının altındadır” diye buyururken herhangi bir kuvvetin kadınlarımızın onurunu ayaklar altına almasına kesinlikle izin verilmemelidir.
Bu bağlamda, 2013 yılının 8 Mart’ının daha çocuk sayılacak yaşta evlendirilen, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan ve hayatının çeşitli alanlarında bir takım zorluklarla mücadele eden kadınlarımız için bir milat olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca ilerleyen süreçte de partimizin seçim beyannamelerinde belirtildiği üzere kadınlarımızın hayat standatlarındaki gelişmeler Milliyetçi Hareket Partisinin elinden geleni yapacağının bilinmesini isteriz. Kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin sözde değil özde olacak şekilde yerine getirilmesi için çalışacağımızı vurgulayarak başta AHMETLİLİ  KADINLARIMIZ olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarız.

      Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim” diyemez sözleriyle Türk kadınını kahramanlıklarını vurgulayan Ulu Önder, kadınlarımız için önemli inkılâplar ve yasal düzenlemeler yapmıştır.

Türk milletinin bütün sorunları MHP iktidarında çözüleceği gibi Türk kadını da layık olduğu yere, MHP iktidarı sayesinde gelecektir. Her alanda kadınlarımız desteklenirken, temsil hakkı konusunda da kadınlarımız olması gereken yerde olacaktır.

MHP iktidarıyla kadın cinayetleri, töre cinayetleri son bulacak, kadın hayatın her alanın da devlet tarafından desteklenecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi kadın konusuna dar bir bakış açısıyla değil, kadınları sosyal, kültürel, iktisadi, hukuki her türlü sorununa çözüm bulacak bir anlayışla yaklaşmaktadır. Temenni ediyor ve inanıyoruz ki, kadın sorunları Milliyetçi Hareket Partisi’nin çalışmalarıyla çözüme ulaşacaktır.

Yaklaşmakta olan Mahalli İdareler Seçimleri Ahmetlimiz için olduğu kadar, Türkiye' nin de dönüm noktası olacaktır.  Bu kötü yönetimden kurtulmamız için önemli bir başlangıç olacağına inanıyoruz. MHP çatısı altında tüm kadınlarımızı siyaset yapmaya davet ediyor, Ahmetli’de, Ahmetlimizin geleceğinde ellerini taşın altına koymaya davet ediyor, tüm kadınlarımıza, analarımıza, kardeşlerimize, kızlarımıza Cenab-ı Allah’tan  çoluk çocuklarıyla sağlıklı-mutlu bir hayat yaşamalarını niyaz ediyoruz.                                                                                             
                                                                                                        Orhan KARABİNA
                                                                                                             Milliyetçi Hareket Partisi
                                                                                                                 Ahmetli İlçe Başkanı