20 Mart 2017 Pazartesi

Başkan Ergün, “Nevruz, barışın ve kardeşliğin habercisi olsun”


MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Ergün, “Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu ‘Yeni Günün’, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyorum” dedi.

Baharın müjdecisi, toprağın uyanışı ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Nevruz; baharın gelişini simgeleyen, tabiatın ve canlıların uyanışını müjdeleyen, güneşin sıcağını toprakla buluşturan bir bayramdır. Nevruz’la birlikte doğanın yeşerdiği gibi umutlarında yeşerdiğine inanarak yola çıkan Büyük Türk Milleti, Nevruz bayramını kültürel öğeleri arasına alarak yıllarca korumuş, günümüze ulaştırmış, gelecek nesillere de bozulmadan ulaşması için bu geleneğe sahip çıkarak gereklerini yerine getirmiştir. Nevruz aynı zamanda Göktürklerin Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını da ifade eder. Bu bağlamda bu güzel bayram, hem özgürlüğü, hem de baharın gelişini ifade etmesiyle Türk Milletinin tarihinde ayrı bir yer tutar” dedi.

Türk milletinde ayrı bir yeri var”
Nevruzun Türk milleti tarafından sağduyu ve birlik beraberlik duygusuyla kutlandığını vurgulayan Başkan Ergün, “Her canlının uyanışının ve yeniliklere doğru yol almasının habercisi olan bu kutlu bayram; doğaya canlılık ve bereket tohumları ekmiş, insanlığa, kardeşlik, barış ve sevginin yayılmasını öğütleyerek adeta önemli bir yönlendirici olmuştur. Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak da ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı; her zaman kardeşliğin, neşenin, hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Bu güzellikler kimi zaman farklı yönlere çekilmek istense de bu aziz millet sağduyusuyla ayrılıklara ödün vermemiş, birlik ve beraberliğini koruyarak Nevruz Bayramı’nı adına yakışır canlılıkla kutlamıştır” ifadelerine yer verdi.

Barış ve kardeşliğin habercisi olsun”
Türk milletinin ve Manisalıların Nevruz Bayramı’nı kutlayan Başkan Ergün, şunlara yer verdi: “Yakılan ateşler etrafında tutulan eller, gülen yüzler, sıklaşan saflar, uzaklaştırılan ihtilaflar, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı heves ve hedef ile bir araya gelen gönüller bu coğrafyayı vatan yapmış ve sonsuza kadar bağımsız yaşama idealini herkese ilan etmiştir. Kış mevsiminin arkasından bahara kapı aralayan bu ‘Yeni Günün’, barışın ve kardeşliğin habercisi olmasını temenni ediyor, son yurdumuz Anadolu’da tam bağımsız bir halde, birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar var olmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu duygularla Türk milletinin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, tüm hemşerilerimin Nevruz Bayramını tebrik ediyorum.”