31 Mart 2017 Cuma

MASKİ, MANİSA’DAN ANKARA’YA KANALİZASYON HATTI DÖŞEDİ


MASKİ Genel Müdürlüğü, hizmete başladığı Temmuz 2014’ten bu yana Manisa’nın 17 ilçesi genelinde döşediği toplam 560 kilometrelik ana kanalizasyon hattı metrajıyla Manisa-Ankara arası mesafesince yol kat etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde inşa ettiği kanalizasyon hatlarıyla Manisa’yı modern ve sağlıklı altyapı ağıyla donatıyor. MASKİ, hizmet vermeye başladığı tarih olan 2014 yılı Temmuz ayından bu güne kadar toplamda 560 kilometrelik kanalizasyon ana hat döşemesi gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi ile Kanalizasyon Dairesi Başkanlıkları bünyesinde yürütülen çalışmalarla, toplam 60 Milyon Lira değerinde yatırımla Manisa-Ankara arası karayolu uzunluğunda hat döşendi.

Sağlıklı hatlarla daha yaşanabilir bir Manisa Yaklaşık 3 yıl süresince, 95 Mahalle Projesi’ne ek olarak Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen kanalizasyon hattı döşemeleriyle birlikte yapılan toplam işin mali değeri 60 Milyon Türk Lirası’na ulaştı. Manisa’nın 17 ilçesinde önemli yatırımları hayata geçiren MASKİ, kurduğu yeni nesil altyapı sistemleriyle evsel atıksuların sağlıklı şekilde arıtma tesislerine ulaşımını sağlayarak daha yaşanabilir bir Manisa inşa ediyor.

Amacımız; Manisa’nın dört bir yanına hızlı ve kaliteli hizmet ulaştırmak”
Temel kanalizasyon hizmetlerinin sistemli ve doğru şekilde yürütülmesinin bir şehrin nefes alabilmesi için öncelikli koşullarından olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Evsel nitelikli atıksuların, kollektör hatları yardımıyla toplanarak sağlıklı şekilde uzaklaştırılması ve atıksu arıtma tesislerine intikali, bir şehrin en önemli altyapı gereksinimlerindendir. Aksi takdirde, hem görüntü ve hava kirliliği hem de salgın hastalık riski ortaya çıkarak insan hayatını doğrudan tehdit eden unsurlar meydana gelmektedir. Bu yüzden de sağlıklı kanalizasyon sistemlerinin kurulması temel altyapı hizmetlerinin olmazsa olmazı niteliğindedir. Bizler de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 17 ilçemizin tamamında modern ve sağlıklı kanalizasyon hatları inşa ediyoruz. 95 Mahalle Projemiz’le başlattığımız altyapı dönüşümünü, yine öncelik sırasına göre belirlediğimiz 130 mahallemizle daha sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, ihtiyaç bulunan yerleşimlerimizde kendi ekiplerimizle ve yükleniciler aracılığıyla yürüttüğümüz hat döşeme çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. 560 kilometrelik hat metrajı Manisa için önemli bir rakam. Bu hizmetleri ilimizin merkezinden en ücra köşesine kadar en hızlı ve kaliteli şekilde ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz” dedi.