19 Mart 2017 Pazar

Turgutlu’da Zaferin 102. Yılında Hüzün ve Sevinç Bir Arada




            Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. Duygusal anların yaşandığı Turgutlu Şehitliği’nde başlayan törenler, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda ve Niyazi Üzmez Anadolu Lisesi öğrencilerinin destansı Çanakkale Savaşı canlandırmalarıyla devam etti.

            Tüm yurtta olduğu gibi Turgutlu’da da Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri düzenlendi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in de katıldığı törenler ilk olarak Turgutlu Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Uğur Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, İlçe Jandarma Komutanlığı'na atanan Jandarma Binbaşı Muhammet Evren, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Temsilcisi Turgut Gürkaş, Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, şehitlerin isimlerinin okunması ve gıyabi yoklamanın sonrasında saygı mangası tarafından top atışları ile devam etti. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen programda şehit mezarları ziyaret edildi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Şehit Kabristanlığı’nın ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

         Alanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzuruna gerçekleştirilen çelenk sunma törenin ardından protokol üyeleri Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’na intikal ederek, Niyazi Üzmez Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği 18 Mart Şehitleri Anma Günü ‘Vatan Sağ Olsun “ adlı programına katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, öğrencilerin performansları ayakta alkışlandı.