23 Mart 2017 Perşembe

BAŞKAN ERGÜN: ”GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında İlçelerarası Toplu Taşıma Araçları teslim töreninde yaptığı konuşmada MASKİ’nin yatırımlarından da bahsetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı yatırımlarla Manisa’yı kalkındırıyor. Toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında, 48 adet aracın teslimi gerçekleştirildi. Başkan Ergün, teslim töreninde yaptığı konuşmada MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yatırımlarını da tören alanındaki vatandaşlara anlattı. ’95 Mahalle Projesi’ ile eski içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki çalışmaların sona geldiğini belirten Başkan Ergün, ‘130 Mahalle Projesi’nin de müjdesini verdi. Daha temiz bir Gediz ve Bakırçay Havzası için inşa ettikleri dev atıksu arıtma tesislerini de konuşmasında anlatan Başkan Ergün, geleceğe yatırım yaptıklarını ifade etti. 

130 Mahalle Projesi geliyor

’95 Mahalle Projesi’ni Allah nasip ederse 1-2 ay içerisinde tamamlayacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ‘114 Mahalle Projesi’ni revize ederek 130 mahalleye ulaştıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Manisa ilinin genelinde 130 mahalleye 2017 yılında kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarına başlayacağız. Arkasından 3 milyon metrekare parke taşı döşemeleriyle yeni bir projenin daha startını veriyoruz. Bütün ilçelerimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.    

“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

Çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için atıksu arıtma tesisleri inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “58 milyon TL yatırımla inşaatı devam eden merkezdeki atıksu arıtma tesisimiz yüzde 60’lar civarında. Turgutlu, Soma ve diğer ilçelerde devam eden atıksu arıtma tesislerini de tamamlayınca Gediz Nehri ve Bakırçay Havzası’nı da kirlilikten kurtaracağız. Bu ne demek biliyor musunuz? Tarım arazilerini sulayan bu iki havzanın temizliğiyle tarım ve hayvancılığa adeta bir can suyu sağlamak demek. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Manisa bırakmak demek. Her zaman ifade ettiğim bir şey var. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” dedi.