7 Mart 2017 Salı

TURBEM KÜTÜPHANESİNE DEV BAĞIŞ



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Belediye başkanı Turgay Şirin’in talimatları doğrultusunda kurulan TURBEM’e her kesimden destekler gelmeye devam ediyor. Yaptıkları etkinlikler ile adlarından ülke genelinde söz ettiren TURBEM’e piyasa değeri 40 bin TL’yi bulan kitap bağışında bulunuldu.

Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’in seçim vaatlerinden birisi olan Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) yoğun ilgi görüyor. Özellikle Turgutlu Gençlik çalıştayının oluşturulmasıyla ilçede bulunan üniversite öğrencilerinin aktif olarak yer aldığı TURBEM yaptığı etkinliklerle adını duyurmayı başarmıştı.


TURBEM içerisinde bulunan kütüphaneyi zenginleştirmek için çalışma yapan ve kampanya başlayan TURBEM gençlerine Bilge kültür sanat yayın evi’nden destek geldi. Yayın evi içerisinde çok sayıda seçkin eserin bulunduğu 900 adet kitabı TURBEM kütüphanesine ücretsiz olarak gönderdi. Yine öğrenciler yaptıkları görüşmeler ile hem kendileri hemde çevrelerindeki insanlardan 600’dan fazla kitap topladı ve piyasa değeri 40 bin TL’yi aşan kitaplar TURBEM kütüphanesine bağışlanmış oldu.



Öncelikli olarak TURBEM’in kurulmasında ve faal olarak devam etmesinde sürekli yanlarından olan Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ettiklerini belirten TURBEM’li üyeleri “Turgutlu çok güzel bir yer ama özellikle üniversite öğrencileri için sosyal etkinliklerin yapılabileceği bir alanı yoktu. Şimdi TURBEM sayesinde bir araya geliyor, fikirler ve projeler üretiyoruz. Burada çeşitli etkinlikler yapıyor ve beklide ileride yaşayacağımız yer olan Turgutlu’ya, Turgutluluların değimi ile ise Kasaba’ya elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. TURBEM içerisinde bulunan kütüphanenin oluşturulması ile ilgili olarak belediye başkanımız Turgay Şirin beyle görüştük kütüphaneyi biz oluşturmak istiyoruz
dedik. Kendileri sağolsunlar bize yine ellerinden gelen tüm imkanları sağladılar. Öncelikli olarak kendi aramızda ve yakın çevremizde kitap topladık ve 600’e yakın kitapla kütüphanemizi zenginleştirdik. Sonrasında ise Bilge kültür sanat yayın evi’yle irtibata geçtik. Yayınevi cani gönülden destek vermek istediklerini belirterek bize 12 koli kitap gönderdi. Kitaplar elimize geçince şaşırdık biz 50-60 tane kitap beklerken kütüphanemize ücretsiz olarak 900 adet kitap gönderdiler. Bilge kültür sanat yayın evi sahiplerin ve çalışanlarına bu destekleri için teşekkür ediyoruz” dediler.