19 Mart 2017 Pazar

Manisa’da Çanakkale Şehitliğine Ziyaretçi Akını




MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 24 Mart 2013 tarihinde ziyarete açılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu bu yıl da Mart ayında ziyaretçi akınına uğradı. Manisa merkez ve ilçelerinden birçok okul, şehitlik müzesine gezi düzenledi. 

Manisa Doğa Koleji, 18 Mart Çanakkale Zaferinde yaşananları hatırlamak ve kahramanları anmak için hazırladıkları töreni okullarının konferans salonu yerine şehitlik müzesinde yaptı. Öğrenciler, şehitlik anıtı önünde saygı duruşunda bulunup istiklal marşını okudular. Ardından şehitlik müzesi içerisinde kısa bir program yapıldıktan sonra müze sorumluları eşliğinde gezi yapıldı. 

Müze sorumlusu Zeynep Karaalp bu yıl 18 Mart’ın Cumartesi gününe denk gelmesinden dolayı Müze’nin Cumartesi ve – Pazar günü de açık olacağının bilgisini verdi. Karaalp, gençlerin müzeye ve tarihe olan ilgilerinin gurur verici olduğunu belirtti. 

18 Mart için hazırladıkları töreni okullarında değil Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonunda yapmaya karar verdiklerini anlatan Tarih öğretmeni Selma Deniz,  “Programlarımızı, törenlerimizi genelde okulumuzun konferans salonunda yapıyorduk. Fakat şehrimizde böyle bir müze olunca bu fırsatı değerlendirmek istedik. Burada oluşturulan etkileyici atmosferi öğrencilerimiz görsün, hissetsin istedik. O nedenle programımızı burada yapmaya karar verdik” dedi. 

Müze içerisinde hazırlanan bölümleri gezen öğrenciler aktarılan bilgilerle de tarihi hissederek öğrendiler.