13 Mart 2017 Pazartesi

MASKİ’den Turgutlu’yu Rahatlatan Çalışma



MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Çampınar Mahallesi’nde bulunan derede menfez temizlik çalışması gerçekleştirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de derede incelemelerde bulunarak başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde bulunan derelerde temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Turgutlu’nun Çampınar Mahallesi’nde bulunan derede yağışlı havalarda ortaya çıkan su taşkınlarını önlemek ve Bayramşah mevkiinde vatandaşların dere üzerinden geçişini sağlamak amacıyla menfez ve dere temizlik çalışması gerçekleştirdi.  Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ilçede gerçekleştirilen menfez ve dere temizleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Şube Müdür İbrahim Kutar, MASKİ İlçe Sorumlusu Mustafa Arıova, MASKİ teknik personelleri ve Çampınar Mahalle Muhtarı Kadir Şakar eşlik etti.  Yapılan hizmet için Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Turgutlu Belediyesi’ne teşekkür eden Çampınar Mahallesi Muhtarı Kadir Şakar, çalışmaların bölge halkının rahatlatacağını ve uzun zamandır sıkıntı yaratan bu sorunu çözüme kavuşturdukları için emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede hayata geçirdiği çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Başkan Şirin, ” İlçe merkezimiz ile kırsal alanda bulunan Çampınar, Musacalı, Akköy Mahallelerimizin kullandığı ara yol konumundaki bu güzergah, Gediz Çayı geçişindeki problem nedeniyle uzun zamandır kullanılmıyordu. Bu yol, arazide yaşayan ailelerimizin taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servislerinin de kullanıldığı bir yoldu. Fakat bu geçişte suyun getirmiş olduğu çalı ve pislikler ile menfezler tıkanmış ve önünde mil yığınlarının toplanmasına sebep olmuştur. Mahalle muhtarlarımızın konuyu bizlere bildirmesiyle birlikte MASKİ ile irtibata geçtik. Ekiplerimizle birlikte burada dere temizleme çalışmalarına başladık. Dere ve menfez temizliği sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve bu yolu kullanan çiftçilerimiz rahat bir nefes alacak. Olası bir kazada can kayıplarının önüne geçmiş olacağız. Amacımız; MASKİ ile birlikte halkımıza ve çiftçimize en iyi hizmeti sunmaktır. Çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.