10 Mart 2017 Cuma

Büyükşehir Sera Desteğini Genişleterek Devam Ediyor


Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere verilen sera desteğini genişleterek 12 ilçedeki üreticiye katkı sağlayacak. 100 adet yüzde 75 destekli seralar için müracaatlar kabul edilmeye başlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda verilen sera desteği, bu yılda 12 ilçe verilecek şekilde genişletilerek üreticiye katkı sağlanacak. Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Kula, Köprübaşı, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Soma ve Turgutlu İlçelerimizde seracılık bölgesi olarak belirlenen mahallelerde ikamet eden ve Çiftçi Kayıt Sistemi, Tarım Bağ-Kur hariç SGK’ya bağlı olarak aktif sigortalı olmayan üreticiler yararlanabilecekler.

31 Mart Cuma Son Gün
Yapılacak başvurularda dikkat edilmesi gerekenlere değinen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, “31 Mart 2017 Cuma günü sona erecek olan başvurular Manisa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinasyon Şube Müdürlüklerine yapılacaktır. Üreticilerimiz Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve İlçe Koordinasyon Şube Müdürlüklerine müracaat ederek ayrıntılı bilgi alabilirler” diye konuştu.

Anahtar Teslim Kurulacak
Üreticiye sağlanacak destekle ilgili de bilgiler aktaran Gençoğlu, “Kurulacak olan seralarda konstrüksiyon malzemesinin tamamı galvanizli ve cıvatalı montaj yapılacak şekilde olup, anahtar teslim kurularak üreticilere teslim edilecektir. Projeden faydalanacak üreticiler sadece sera kurulacak arazinin sera montajına izin verecek şekilde tesviye işlemini yapacaktır. Seralar 8x50 m ölçülerinde (alan 400 m2) 4,2 m tepe yüksekliğine sahip ve her iki yan sarma havalandırmalı olarak planlanmıştır” dedi.

Yüzde 75’ini Büyükşehir Karşılayacak
Çiftçiye sağlanacak desteğin yüzde 75’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağının altını çizen Gençoğlu, üreticinin sadece yüzde 25’lik bölümü karşılayacağını vurguladı. Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde kırsal kalkınmaya destek sağlamaya devam edeceklerinin de altını çizdi.