7 Mart 2017 Salı


MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizde yaşanan kadına karşı şiddet ve cinayet olaylarının cehalet gerçeğini ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde şiddete karşı seminerler ve eğitim programları düzenlediklerini ve bu çalışmaları arttırarak devam ettireceklerini söyledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tam adıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadınının hayatının her devresinde bir emekçi olduğu, hele ki anne olduktan sonra bizlerin üzerinde verdiği emekleri göz önünde bulundurursak, her günü Kadınlar Günü ilan etsek, yine de onlara olan borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir gerçek. Ülkemizde ne yazık ki, üçüncü sayfalarda artık kanıksar hale geldiğimiz kadına yönelik şiddet, taciz ve benzeri olaylar hepimizi üzmekte ve toplum olarak bizleri derinden yaralamaktadır. Yalnızca Manisa’da 2010-2016 yılları arasında kayda geçen 24 kadın öldürüldü. Bu örnekler ülkemiz için utanç içerirken, ne yazık ki cehaletin bizleri bu noktaya taşıdığı gerçeği de yüzümüze tokat gibi çarpmakta. Bu düşünceden hareketle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitime yönelik çalışmaların içinde olduk. 2011 yılında Aile Danışmanlığı ve Eğitim Merkezini açarak Türkiye’de sayılı merkezlerden bir tanesini Manisa’ya kazandırdık. Toplumun temel taşı olan ailede başlayan eğitimi, il çapına yaymak amacıyla 17 ilçemizde Çocuk Kültür Sanat Merkezleri, MABEM Kursları, kadınlarımızın meslek edinmesi amacıyla MASMEK kurslarını bir bir hayata geçirdik” dedi.

Kıraathanelerde Şiddet Seminerleri
Bu yöndeki çalışmalarını kurslarla ya da bina içindeki hizmetlerle sınırlı tutmadıklarını da belirten Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışan psikolog kardeşimizi görevlendirerek, mahalle kıraathanelerinde, kırsal bölgelerde ve şehir merkezimizde şiddeti önlemeye yönelik söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Kasım 2016’da başlattığımız bu hizmetimizle şuana kadar yüzlerce vatandaşımıza ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Kadınlarımızın kendilerini tanıması, yaşadıkları sağlık sorunları ile ilgili bilinçlenmesi için de, yine Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışan ebe kardeşimizi görevlendirerek, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlarımıza sağlık seminerleri veriyoruz. Bunları yapıyoruz: Çünkü biliyoruz ki, kadının eğitilmesi ailenin eğitilmesi; ailenin eğitilmesi toplumun eğitilmesi; toplumun eğitilmesi de ülkenin eğitilmesi anlamına geliyor. Bu bilinçle hareket ederek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere, tüm hemşerilerimize gerekli eğitim desteklerini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eşitlik için hep birlikte çalışacağız”
Kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu Manisa Büyükşehir Belediyesi yönetiminde kadınlarımıza da yer vererek fazlasıyla göstermeye, naçizane örnek olmaya çalışıyoruz. ‘Kadınlar çiçektir’, ‘Kadınlar güldür’ deyip, popülist yaklaşımlar yapmak yerine hep birlikte eşit eğitim, eşit yaşam, eşit siyaset, eşit sorumluluk ve eşit hak diyerek çalışacağız. İslam dünyasının ışığı son peygamber Hz. Muhammed’in “Cennet anaların ayakları altındadır.” ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere ışık olmak için yeter de, artar bile. Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”