14 Mart 2017 Salı

Büyükşehir’den Zaferin İhtişamına Yakışır Anma Programı


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılı ve Şehitleri Anma Günü’ne yakışır bir program hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Konservatuarı iş birliğinde hazırlanan anma programında duygu yüklü anların yaşanacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “ 17 Mart Cuma günü saat 20.00’de gerçekleşecek olan oyunumuzda atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu eşsiz destan bir kez daha gözler önüne serilecek. Bizler de bu şanlı zaferi unutturmamak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, zaferin 102 yıllık ihtişamına yakışır bir anma programı düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Konservatuarı işbirliğinde hazırlanan programda kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimizin ve Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı bir kez daha yaşatılacak. Duygu yüklü anların da yaşanacağı oyuna tüm Manisalıları davet eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “ Bu yıl Çanakkale Zaferimizin 102’inci yılını kutluyoruz. Öte yandan bağımsız bir ülke için vatan toprağını gözünü kırpmadan savunup hayatını kaybeden şehitlerimizi anıyoruz. Bizler hem zaferimize hem şehitlerimize sahip çıkmak adına güzel bir program hazırladık.17 Mart Cuma günü saat 20:00’da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahnelenecek oyunumuza tüm Manisalıları davet ediyorum” dedi.


Manisa’da Çanakkale Ruhu
Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları farkındalık yaratabilmek adına örnek bir çalışmaya da imza attı. Şehir Tiyatrosu oyuncularının hafta boyunca asker künyesi ile gezeceğini belirten Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz,” Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümünü kutluyor; vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.