15 Mart 2017 Çarşamba

Muradiye’nin İmar Planları Hızla Yapılacak


MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı’nda Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planları kabul edildi ve yasal süreç başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kararın Yunusemre ilçesine ve Muradiye Mahallesi’ne hayırlı olmasını diledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin oylanması öncesi 14 Mart Tıp Bayramı, 18 Mart Çanakkale Zaferi, Nevruz ve Üç Aylar dolayısıyla kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Önce insan diyerek özveriyle insan sağlığı için çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyorum. Bu sektörde yer alan meclis üyesi arkadaşlarım, daire başkanlarım ve müdürlerimin de bu vesileyle tıp bayramını kutluyorum. 18 Mart’ta da Çanakkale Zaferinin 102. yılını hep birlikte kutlayacağız. Çanakkale geçilemez diyerek canları pahasına bu toprakları bizlere miras bırakan kahraman atalarımızı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Mart ayı baharın müjdecisi olan bir ay. Bu ay içerisinde Türklüğün bayramı Nevruz’u da Allah nasip ederse hep birlikte kutlayacağız. Yeni gün anlamına gelen bu güzel günün ülkemize, milletimize, Manisa’mıza ve tüm İslam alemine bolluk, bereket ve huzur getirmesini diliyorum. Bu ayın sonunda da Mübarek Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili’ni Allah’ın izniyle hep birlikte idrak edeceğiz. Af ve mağfiret ayları olan bu mübarek günlerin bolluk bereket ve huzur getirmesini diliyorum. Bu vesileyle Üç Ayların ve Regaip Kandili’nin şimdiden kutlu olmasını diliyor; ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Muradiye Mahallesi’nin Beklediği Karar
Meclis gündem maddeleri arasında merkez Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi’nin 1/5000’lik nazım imar planları da oylandı. Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Aylardır polemik konusu yapılan Muradiye Mahallemizin 5000'lik nazım imar planlarının oylanması. Geçtiğimiz aylar içerisinde bu mahallemizle ilgili burada çeşitli tartışma ve görüşmelerimiz oldu. Ben her defasında ilgili bakanlık görüşlerinin getirilmesini söylemiştim. Son olarak Tarım Bakanlığından da beklediğimiz görüş geldi. Bununla birlikte 5000'lik planların yapılmasıyla ilgili bir sorun kalmadı. Muradiye Mahallemiz için hayırlı olsun” dedi. İlgili madde üzerine söz alan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de, Muradiye Mahallesi imar planları ile ilgili gelinen noktanın doğru bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Manisa Hazireleri Kitapta Toplandı
Tüm maddelerin oylanmasının ardından bir dahaki meclisin 11 Nisan Salı günü saat 18.00’de toplanmak üzere, meclis oturumu kapatıldı. Toplantı sonunda meclis üyelerine Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ve baskısı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Manisa'da Osmanlı Dönemi Hazireleri’ adlı kitap, hediye edildi.