22 Mart 2017 Çarşamba

Turgutlu’da Gelecek Kent Bilgi Sistemi ile Şekilleniyor


Turgutlu Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi Projesi doğrultusundaki çalışmalarına son hızıyla devam ediyor. Turgutlu'nun geleceğini şekillendirecek en önemli projelerinden biri olan Kent Bilgi Sistemi'nin proje ekibi, ev ve işyerlerini karış karış gezerek topladığı bilgileri veri tabanına aktarıyor, interaktif belediyecilik hizmetlerine adım adım yaklaşılıyor.

Turgutlu halkına daha etkin ve verimli hizmet verebilmek adına Kent Bilgi Sistemi’ne geçiş yapan Turgutlu Belediyesi, proje çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in “İlçemizi ilgiyle, bilgiyle, teknolojiyle yöneteceğiz’ sözü doğrultusunda belediyecilik anlamında radikal bir karar atılarak başlatılan proje kapsamında ekipler ilçeyi karış karış gezerek bilgi topluyor. Proje tamamlandığında coğrafi tabanlı, verimli ve interaktif belediyecilik sistemine geçiş yaparak, günümüz teknolojisini kullanacaklarını ifade eden Belediye Başkanı rgay Şirin, “Proje ekibimiz mahalle mahalle gezerek, gerek ev gerekse işyerlerine dair mevcut bilgileri toplamayı sürdürüyor. Toplanan bilgiler de belediyemiz veri tabanına işleniyor. Bu çalışmalar doğtultusunda ilçemizin hangi sokağında hangi binanın olduğu, hangi caddede kaç ticaret alanın olduğu gibi pek çok bilgiyi topluyoruz” dedi. Proje tamamlandığında Turgutlulu vatandaşların sisteme işlenen nüfus, taşınmaz, mülkiyet, altyapı, tesisat ve abonelik gibi bilgilerle bu verilerin kaynağı ve yasal sahipleri olan kurumlar ile de online entegrasyonunun sağlanacağını ifade eden Başkan Şirin, “Proje tamamlanıp sistem üzerinden hizmet vermeye başladığımızda vatandaşlarımız sicil, tapu kaydı, ada, parsel gibi bilgilerine kolay erişim olanağına sahip olacak. Böylelikle bürokratik işlemler nedeniyle zorlaşan ya da uzun süren iş ve işlemler daha kolaylıkla, kısa zaman içerisinde yapılabilir hale gelecek” dedi.

Halkımızın İlgisi ve Güveniyle Yol Alıyoruz”
Turgutlu halkının proje ekibine aşina olması ve yardımcı olmalarının memnuniyetini ifade eden Başkan Şirin, “Proje başladığından bu yana sahada olan ekibimiz vatandaşlarımızla bire bir görüşmelerde bulunuyor. Bizler periyodik aralıklarla o gün hangi mahallede çalışma yapılacağına dair anonslarımızla da halkımızı bilgilendiriyoruz. Halkımızın ilgisi ve güveniyle yol aldığımız proje çalışmalarımıza destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Kendilerine sunacağımız hizmete katılım sağlamaları bizler adına memnuniyet vericidir. İnşallah yakın zamanda ilçemizin röntgenini çektiğimiz projemiz tamamlanacak ve söz verdiğimz gibi halkımıza hizmet noktasında ilçemizi ilgiyle, bilgiyle ve teknolojiyle yöneteceğiz” diye konuştu.