10 Mart 2017 Cuma

Üreticiye Yerinde ve Uygulamalı Eğitim


MANİSA Büyükşehir Belediyesinin kırsal alandaki üreticilere yönelik desteği hızla devam ederken, Demirci’de zeytin üreticilerine yerinde ve uygulamalı eğitim imkanı sağlandı. Üreticilere uygulamalı budama, aşılama ve hasat eğitimi verilirken, akıllarında kalan soru işaretleri de giderilmiş oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Demirci ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi’nde düzenlediği uygulamalı eğitim için ilçe merkezinden ve mahallelerden üreticiler için otobüs kaldırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Demirci Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İslam Köse, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Çataloluk Mahallesi Muhtarı Ali Göktepe ve üreticiler katıldı.

Uzmanından Dinlediler
Eğitimin konuşmacılığını yapan ve ‘Zeytin Profesörü’ olarak anılan Ziraat Mühendisi Bedri Türk, üreticilere çok önemli bilgiler verdi. Türk’ü dinlemeye gelen Çataloluk ve çevre mahallelerden zeytin üreticileri, zeytin yetiştiriciliği ile ilgili detaylı bilgiler alırken, sorularla da akıllarında kalanların yanıtını uzmanından öğrenmiş oldu. Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı olarak bir zeytinlikte ağaçlar üzerinde eğitim de veren Bedri Türk, burada ağacın bakımı ve döneminde yapılması gereken işlemleri uygulamalı olarak yetiştiricilere gösterdi.

Başkan Ergün’e Teşekkür
Manisa Büyükşehir Belediyesinin üreticiye yönelik hizmetlerinin memnuniyet verici düzeyde olduğunu belirten Çataloluk Mahallesi Muhtarı Ali Göktepe, “Üreticimizin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim. Bugün de üreticilerimiz için faydalı bir eğitim programı düzenlenmiş oldu. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Demirci Koordinasyon İşleri Müdürü Kazım Aysan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde üreticiye yönelik desteklerin devam edeceğini söyledi.