22 Mart 2017 Çarşamba

Turgutlu'da Okullar Bölgesinde Yılların Sorunu Çözüme Kavuşuyor


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, proje çözüm ortağı olan Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte Güllüpınar Deresi mevkii yürütülen dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Kabristanlığın ve okulların yer aldığı bölgede yılların sorununa neşter vurduklarını söyleyen Başkan Şirin, “Yerinde dökme menfezle yıllardır okullarımızın ve kabristanlığımızın maruz kaldığı su baskınlarına yönelik soruna neşter vuruyoruz” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin dere ıslah çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu, Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur ile birlikte inceledi. Başkan Şirin yapılan çalışmaya dair konuşarak, “Şuanda Şehitler Mahallesi Güllüpınar Deresi Mevkii’nde bulunan derede başlayan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Burada şiddetli yağışlarda alt yapıya dair sorun yaşıyorduk. Bu tespitimizi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Sayın Yaşar Coşkun’a iletmiştik. Mevsimsel şartların uygun olması dolayısıyla da çalışmalar kısa sürede başlamış oldu” dedi.

Artık Okulları Su Basmayacak”
Bölgenin kabristanlık, Cahit Gönlübol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOKİ Şehit Komanda Onbaşı Ömer Balkan İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bir alan olması dolayısıyla sorunun büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Şirin, “Okullarımız aşırı yağmurlarda su baskınları yaşıyordu ve ciddi bir sorunla karşı karşıya kalıyordu. Yapılan çalışmalar kapsamında önce 1 metrelik menfezin yerine onun 6 katı büyüklüğünde yani 2 metre yükseklik 3 metre genişlikte yaklaşık 300 metre uzunluğunda yerinde dökme bir menfez yapıyoruz. Bir daha okullarımızın ve bölgenin sular altında kalmaması adına yılların bir sorununu daha çözüme kavuşturuyoruz. Tabii ki bu noktada Manisa Büyükşehir Belediyesi ile müşterek hareket ediyoruz. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.