22 Mart 2017 Çarşamba

MANİSALI SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİR


MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede içme sularını sürekli analiz ettirerek daha sağlıklı ve kaliteli içme suyunu vatandaşlara ulaştırıyor. İçme suyu kriterlerine uygun olmayan yerler için de içme suyu arıtma tesisleri inşa ediliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesine içilebilir su temini için yürüttüğü çalışmalarına ara vermiyor. Daha sağlıklı, kaliteli ve dünya standartlarında içme suyu temini en büyük misyonlarından biri olan MASKİ’nin çalışmaları sayesinde Manisalılar suyu musluktan gönül rahatlığıyla tüketebiliyor. Tarafsız kurumlar tarafından il genelinde yapılan içme suyu analizleri de bu durumu destekliyor. İl genelindeki içme suyu tesislerinden alınan numuneler İzmir Halk Sağlığı Merkezi’nde yapılan analizlerle denetleniyor. İnsani tüketim amaçlı suların analizini kapsayan ve içme suyundaki tüm parametrelerin analizlerini içine alan TS-266 onayı da alınan sularda bakteriyolojik, kimyasal ve her türlü radyoaktif testler bağımsız kuruluşlar tarafından yapılıyor. İçme suyu olarak kullanımı uygun olmayan sular için de içme suyu arıtma tesisleri inşa edilerek, dünya standartlarında kalite yakalanıyor.

Analizler tarafsız kurumların onayından geçiyor
MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, il genelinde ikamet eden Manisalılara daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Genel Müdür Coşkun, “İdare olarak kendi ekibimizle içme sularımızın kontrolünü düzenli olarak yapıyoruz. Tarafsız kurumlar tarafından yapılan analizler de içme suyu kalitemizi ortaya koyuyor. Örneğin, Manisa merkezin içme suyunun arıtıldığı Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden her gün numune alımı gerçekleştiriliyor. Gerekli yönetmelik hükümlerine göre içme suyuna elverişli olmayan mahallerimize de içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Şu an ilimizde aktif durumda 100 içme suyu arıtma tesisi mevcut. Yeni açtığımız sondajlarda da gelen analiz sonuçlarına göre de yeni içme suyu arıtma tesisleri için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Manisalıların daha kaliteli içme suyu tüketmeleri için verdiği talimatlar sonrasında yürüttüğümüz çalışmalar sürecek. Hemşerilerimiz Manisa’da içme suyunu gönül rahatlığıyla musluktan tüketebilir” dedi.