15 Mart 2017 Çarşamba

MASKİ’DEN ÇEPNİDERE’YE HUMMALI ÇALIŞMA


MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Çepnidere Mahallesi’nden geçen derede temizlik çalışmasına başladı. Çalışmayı yerinde takip eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, temizlik çalışmasının akabinde dere ıslah çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, il genelinde dere yataklarının vatandaşların can ve mal güvenliği için tehlike oluşturmaması için çalışıyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Turgutlu’nun Çepnidere Mahallesi’nde dere temizlik çalışmasına start verdi. Mahallede başlayan çalışmaları Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak ile İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı da yerinde takip etti. MASKİ Genel Müdürlüğü, derenin 2 bin 800 metrelik bölümünü çöplerden arındırdıktan sonra dere ıslah çalışmalarına geçecek. Ayrıca yol geçişini kolaylaştırmak için 8 metrelik menfez montajı da yapılacak. Dere yatağında vatandaşların en büyük sıkıntıyı yaşadığı noktada ise betonarme U kesit imalatı gerçekleştirilecek.

Kış artık onlar için sorun olmayacak
Mahalle sakinlerinden Durmuş Çetin, “Mahallemizde kış ayı gelince avlumuzu su basıyordu. Her sene mağdur oluyorduk. Çalışmaların iyi olacağını düşünüyorum. Ulvi Bey söz verdi. Bizde bu dertten kurtulacağız. Mahallemizde başlayan ve devamı gelecek olan çalışma için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Çalışmalar bitince kendisini mahallemize bekliyoruz.”

Mahalle sakinlerinden Fevzi Olgun, “Yağmur yağdığı zaman mahalle sakinlerinin yüreği kalkıyordu. Dere kıyısında evi olanlar büyük sıkıntı yaşıyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istedik. Allah razı olsun bize gerekli yardımı yapacaklarını söylediler. İnşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşanmayacak. Verdikleri destekten dolayı Cengiz Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Çepnidere Mahalle Muhtarı Tayfun Girgin, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Her isteğimize cevap verdi. Çalışmalardan çok memnunuz. Çepnidereliler olarak çok teşekkür ediyoruz.”

Acil eylem planları devrede”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, güvenli dere yatakları için çalıştıklarını vurgulayarak, yapılan çalışmaları düzenli periyotlarla yerinde takip ettiklerini ifade etti. Daire Başkanı Kaynak, “Turgutlu ilçemizin Çepnidere Mahallesi’nden geçen derenin vatandaşlarımıza herhangi bir sıkıntı yaratmaması için temizlik çalışmamızı başlattık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, yaptığı her işi büyük bir titizlik içerisinde yürütüp, sonuna kadar takip ediyor. Bizlerde Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı su taşkını problemleri, kirlilik gibi sıkıntıları çözüme kavuşturmak için aldığımız acil eylem planlarını devreye alıyoruz. Aldığımız önlemler sayesinde Çepnidere sakinleri dere yataklarıyla ilgili bir sorunla karşılaşmayacak” dedi.